Efter dobbelt skuddrab foran butik i Kalundborg - politiet er fortsat uden anholdelser

To mænd mistede livet, og en tredje behandles fortsat på et sygehus efter tirsdagens skudepisode ved Meny i Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag morgen har politiet fortsat ikke anholdt eller sigtet nogen efter skyderiet i Kalundborg tirsdag aften, hvor tre mænd blev ramt af skud på åben gade, og to af dem mistede livet. 

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelse.  

Den tredje mand er fortsat indlagt på et sygehus til behandling og meldes i stabil tilstand. Alle tre mænd var i begyndelsen af 20'erne fra Storkøbenhavn og kendt af politiet i forvejen for kriminalitet. For hvilken form har politiet indtil videre ikke ønsket at oplyse. 

Skyderiet foregik på en parkeringsplads på Nørre Alle ude foran discountbutikken Meny. 

Hvorfor det foregik i Kalundborg, langt væk fra ofrenes bopæl, er i offentlighed fortsat et åbent spørgsmål. 

Overfor TV2 ØST er vicepolitiinspektør og efterforskningsleder Jacob Olsen fåmælt med at udtale sig om, hvorvidt politiet er kommet spørgsmålet nærmeret i dets efterforskning.

- Vi forsøger at afdække det, så det kan jeg ikke rigtig sige noget om, siger han.

Onsdag sagde fungerende politidirektør Lene Sørensen, at politiet arbejder ud fra en tese om, at det ikke var et tilfældigt møde mellem ofrene og den eller de gerningsmænd, der affyrede skuddene.

Flere spor sikret

I pressemeddelelsen torsdag oplyser politiet, at henvendelser fra borgerne har givet anledning til mindre politiaktioner onsdag.

Udover på parkeringspladsen ved Meny sikrede politiet med droner og hunde spor på Eskebjergvej, knap 10 kilometer væk fra gerningsstedet, hvor en udbrændt bil blev fundet. Det er fortsat uvist, om bilen er blevet brugt som flugtbil. Også på en holdeplads på Lerchenborgvej i et industrikvarter sikrede politiet spor. 

Artiklen fortsætter under grafikken. 

Grafik: Lonni Christiansen

Torsdag vil efterforskningsleder Jacob Olsen ikke svare på, om politiet har sikret spor flere steder. 

- Men det er også for at sige, at det nytter faktisk noget, når borgerne fortæller, hvad de ved, og at det sætter vi pris på og tager alvorligt, siger han til TV2 ØST.

En mobil politistation vil torsdag og fredag stå foran Meny fra klokken 14 til 19, hvor borgere med oplysninger i sagen kan henvende sig.

Derudover kan oplysninger i sage gives til Midt- og Vestsjællands Politi på telefonnummeret 46 35 14 48, via nærmeste politi på 1 1 4 eller på politiets hjemmeside under menupunktet Tip politiet.