¨

E.coli-bakterier væk, men…

Foto: TV ØST

Der er ikke længere E.coli-bakterier i vandet i Kalundborg, men vandet skal stadig koges. Der er et sted, hvor der stadig er jordbakterier.

Kalundborg Forsyning har netop fået de sidste prøveresultater fra vandet i Kalundborg. E.coli-bakterierne er væk, men der er stadig et sted, hvor der er fundet jordbakterier. Dermed skal borgerne minimum koge vandet to dage endnu.

- Det betyder, at vi er meget tæt på, men det ene sted hvor vi har fundet bakterier, skal vandet være rent, siger Torben Jørgensen, der er direktør i Kalundborg Forsyning.

Vandet skal stadig koges
Borgerne skal stadig koge vandet. Der skal være to dage med rene tal, inden vandet kan drikkes fra hanen.

Det er coliforme bakterier, der er fundet i vandet. Ifølge Torben Jørgensen fra Kalundborg Forsyning kan de overleve i 5-6 uger, hvis der ikke bliver tilført nye bakterier. På torsdag er det seks uger siden, at der gik hul på en drikkevandsledning, som er årsag til vandforureningen. Derfor håber Torben Jørgensen, at vandet snart er rent.

- Det håber vi, at det er. Det har vi håbet længe, men vi er blevet skuffet nogle gange. Men tallene er blevet mere stabile, og det drejer sig om færre lokaliteter, siger Torben Jørgensen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App