Dropper havvindmøllepark ved Sejerø Bugt

En havvindmøllepark ved Sejerø Bugt er droppet efter længere tids modstand. Eksperter vurderer, områdets sorteænder ville lide skade af vindmøllerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Planerne om at opføre en havvindmøllepark ved Sejerø Bugt er her til aften blevet droppet. Det oplyser Energi- Forsynings- og Klimaministeriet til TV ØST

De lokaler frygtede, at havvindmøllerne ville forpurre udsigten og roen ved bugten, hvis vindmølleprojektet blev realiseret. Sejerø Bugt var blandt fem andre stedet udvalgt som særlig egent til at etablere en havvindmøllepark.

Det var planen, at der skulle opstilles 10 til 33 vindmøller med en maks. højde på 220 meter og et vindefang på 190 meter cirka 4 kilometer fra kysten. Men nu er vindmølleprojektet blevet droppet.   

Forligskredsen bag Energiaftalen fra 2012 Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten er på et møde i eftermiddag blevet enige om, at Sejerø Bugt trækkes fra udbuddet om 350 MW kystnære havvindmøller, fordi miljøundersøgelser viser, at det ikke kan udelukkes, at sortænderne i området vil lide skade.

De involverede eksperter har ifølge Energi- Forsynings- og Klimaministeriet vurderet, at det ikke kan udelukkes, at der vil være en påvirkning af havvindmølleparken ind i det nærtliggende fuglebeskyttelsesområde, som har sortænder på udpegningsgrundlaget.

Derfor er Sejerø Bugt nu trukket ud af det kystnære udbud.  

- Den grønne omstilling og opsætningen af vindmøller må ikke ske på bekostning af vigtige natur- og miljøhensyn. Hvis vi tromler hen over dyreliv og naturinteresser, så spænder vi ben for opbakningen til den grønne omstilling. Derfor er jeg glad for, at vi nu får en afklaring. Der vil fortsat være fem andre mulige placeringer tilbage i udbuddet, som nu bliver forlænget fire måneder med budfrist til september, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt i en pressemeddelelse.

Partierne bag Energiaftalen fra 2012 har aftalt, at der i 2020 skal opstilles 350 MW kystnære havvindmøller. Møllerne forventes at producere elektricitet svarende til 350.000 husstandes behov efter 2020.


Nyhedsoverblik