Dreng dømt for tv-trusler

Der var tale om trusler, da en 15-årig stod frem i TV Avisen i februar i forbindelse med landsdækkende uroligheder, fastslår Retten i Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 15-årig dreng blev tirsdag ved Retten i Kalundborg idømt ni måneders fængsel for sin andel i de spredte uroligheder, der prægede landet i februar. De seks måneder valgte retten at gøre betinget, skriver DR Nyheder. Drengen blev blandt andet dømt for trusler ved i et interview til TV Avisen at have sagt:

- Vores religion, den skal respekteres. Der er ingen, der skal lave grin med vores profet. Og i dag, i aften, så kommer der til at ske meget mere.

Uroen prægede hele landet, efter at en række aviser valgte at genoptrykke Muhammedtegningerne. Drengen fra Kalundborg blev ud over truslerne på tv dømt for sammen med andre at have stukket ild på en bænk og en barnevogn.

Under retssagen forklarede drengen, at han følte sig lokket til at snakke på tv, og at der ikke var tale om trusler, men det rene pral.

Retten valgte at frifinde drengen for anklager om at have været del af en gruppe unge, som angreb politi og brandvæsen med sten.