¨

Dømt til kørestol af det offentlige

Foto: TV ØST

Lægerne og fysioterapeuterne havde dømt Eve Johansson som krøbling uden mulighed for genoptræning, men hun overvandt selv alle odds.

Læger og fysioterapeuter i det offentlige sundhedsvæsen have dømt Eve Johansson til et liv i kørestol. Men den 66-årige pensionist tog sagen i egen hånd og startede til Pilatestræning. I dag efter kun tre måneder kan hun igen gå med hjælp fra en rollator.

- Jeg tænkte, at de kunne ikke være rigtigt. Hvad bilder de sig ind, at fortælle mig, at jeg aldrig kommer til at gå igen, siger Eve Johansson.

For et halvt år siden gik Eve Johansson til genoptræning på Kalundborg Sygehus efter et længere sygdomsforløb. Men efter mindre end en måned gav læger og fysioterapeuterne op. Eve Johansson fik derefter hjemmehjælp fem gange om dagen for at kunne klare sig. I dag får hun kun hjælp én gang om dagen - når hun skal i seng.

Kalundborg Sygehus mener at der er tale om et kommunikationsbrist. De erkender, at Eve Johansson i første omgang blev dømt umulig at genoptræne. Men Ledende Overlæge på Medicinsk afdeling Kim Hvid Benn Madsen oplyser, at man efterfølgende efter en række medicinske indgreb genvurderede Eve Johansson med en henvisning til den kommunale genoptræning i Holbæk. Men i følge Eve Johansson er den besked aldrig nået frem til hende selv.

02:23 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App