Dømt til at betale millionbeløb til handicappets forældre: Fik aldrig den fornødne hjælp

Kalundborg Kommune skal betale et millionbeløb til et forældrepar. Deres svært mentalt handicappede søn fik ikke den hjælp, han havde krav på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et forældrepar fra Kalundborg har vundet et civilt søgsmål mod kommunen.

De har nemlig fået rettens ord for, at kommunen skulle være trådt til og ydet hjælp til deres svært mentalt handicappede og autistiske søn, Thomas Wolf Christiansen, da han fyldte 18 år.

Det fremgår af et domsresumé på Retten i Holbæks hjemmeside.

Ankestyrelsen har tidligere afgjort, at den unge mand var berettiget til kommunal hjælp 24 timer i døgnet, men den hjælp fik han ifølge domsresumeet ikke. Og derfor skal kommunen nu udbetale 1,7 millioner kroner til Thomas Wolf Christiansens forældre som løn for den tid, hvor de selv måtte passe ham.

Og dommen vækker lettelse hos forældrene, som i lang tid har kæmpet med kommunen.

quote Jeg håber, at vores sag kan vise, at man skal sætte en grænse over for kommunen

Tina Christiansen

- Det er en kæmpe lettelse, at vi har fået en afgørelse, siger Thomas Wolf Christiansens mor, Tina Christiansen, til TV ØST.

Overvejer at anke

Moren håber, at dommen kan vise andre, at det godt kan betale sig at tage kampen op.

- Jeg håber, at vores sag kan vise, at man skal sætte en grænse over for kommunen. De har været strenge over for borgere med handicappede børn, så vi håber, at folk ser, at man som lille borger kan stoppe dem, siger Tina Christiansen.

I Kalundborg Kommune fortæller direktøren for området, Birgitte Husballe, at de er ved at læse kendelsen igennem.

- Vi er ved at vurdere, om der er noget principielt i den her sag, og om vi skal anke den. Men derudover kan jeg ikke udtale mig, siger hun til TV ØST.

De 1,7 millioner kroner skal ifølge rettens afgørelse dække de udgifter, som forældrene har haft ved selv at passe deres søn i hjemmet.