¨

Dømt til at betale 1,7 millioner til handicappets familie: Kommune anker ikke

00:35

Kalundborg Kommune dømt til at betale1.7 mio kr. i erstatning til forældre til handicappet barn

Kalundborg Kommune har besluttet ikke at anke i en sag, hvor de er dømt til at betale 1,7 millioner kroner til en handicappet mands familie.

For lidt under to uger siden fik et forældrepar fra Kalundborg rettens ord for, at kommunen ikke havde ydet den hjælp til deres svært mentalt handicappede og autistiske søn, som han havde krav på, da han fyldte 18 år.

Den unge mand var berettiget til kommunal hjælp 24 timer i døgnet, men den hjælp fik han ifølge domsresumeet ikke, og derfor skulle kommunen udbetale 1,7 millioner kroner til hans forældre som løn for den tid, hvor de selv måtte passe ham.

Og nu har kommunen besluttet at modtage dommen – de ønsker altså ikke at anke. Det skriver de i en pressemeddelelse. 

Læs også Dømt til at betale millionbeløb til handicappets forældre: Fik aldrig den fornødne hjælp

- Beslutningen er taget på baggrund af samråd med kommunens advokat efter en grundig vurdering af den meget omfattende domsafsigelse og en meget kompleks sag, både menneskeligt og juridisk, står der i pressemeddelelsen. Kommunen fortsætter:

- Der er under retssagen fremkommet dokumentation for forældrenes udførte arbejde, en dokumentation der ikke tidligere har foreligget.

Kommunen skriver derudover, at det også betyder noget, at erstatningskravet ikke nåede helt op på kravet om 2,4 millioner kroner, som familien først havde fremagt.

Kommunens advokat vurderede samtidig, at landsretten sandsynligvis ikke ville nå frem til en anden dom end byretten.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App