Dømt til at betale 1,7 millioner til handicappets familie: Kommune anker ikke

Kalundborg Kommune har besluttet ikke at anke i en sag, hvor de er dømt til at betale 1,7 millioner kroner til en handicappet mands familie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For lidt under to uger siden fik et forældrepar fra Kalundborg rettens ord for, at kommunen ikke havde ydet den hjælp til deres svært mentalt handicappede og autistiske søn, som han havde krav på, da han fyldte 18 år.

Den unge mand var berettiget til kommunal hjælp 24 timer i døgnet, men den hjælp fik han ifølge domsresumeet ikke, og derfor skulle kommunen udbetale 1,7 millioner kroner til hans forældre som løn for den tid, hvor de selv måtte passe ham.

Og nu har kommunen besluttet at modtage dommen – de ønsker altså ikke at anke. Det skriver de i en pressemeddelelse. 

- Beslutningen er taget på baggrund af samråd med kommunens advokat efter en grundig vurdering af den meget omfattende domsafsigelse og en meget kompleks sag, både menneskeligt og juridisk, står der i pressemeddelelsen. Kommunen fortsætter:

- Der er under retssagen fremkommet dokumentation for forældrenes udførte arbejde, en dokumentation der ikke tidligere har foreligget.

Kommunen skriver derudover, at det også betyder noget, at erstatningskravet ikke nåede helt op på kravet om 2,4 millioner kroner, som familien først havde fremagt.

Kommunens advokat vurderede samtidig, at landsretten sandsynligvis ikke ville nå frem til en anden dom end byretten.