¨

Dom: To mænd satte ild på lejlighedskompleks

Foto: TV ØST

To mænd skal i fængsel for at have sat ild til lejlighedskompleks i Høng i Vestsjælland. Fem lejligheder blev ødelagt af branden.

Flere familier mistede deres hjem, da der sent om aftenen 19. august sidste år udbrød brand i et lejlighedskompleks på Solbjergvej i Høng i Vestsjælland.
 
To mænd på 29 og 23 år fra Sorø er mandag idømt et år ubetinget fængsel hver ved Retten i Holbæk for at sætte ild til bygningen.
 
Branden opstod tilsyneladende i én lejlighed og bredte sig herfra til fire andre, før det lykkedes brandvæsnet at få bugt med flammerne.
 
Midt- og Vestsjællands Politi havde fra starten mistanke om, at branden var påsat, og kort efter blev de nu dømte mænd anholdt.
 
Ankede dommen på stedet
 
Mændene blev sigtet og tiltalt for forsøg på brandstiftelse efter straffelovens paragraf 180, der handler om brandstiftelse, hvor andres liv udsættes for overhængende fare.
 
Tiltalen betød, at de to mænd i teorien kunne straffes med fængsel på livstid. Retten i Holbæk vurderer dog kun, at der var tale om brandstiftelse, uden at andres liv var i fare. Derfor er de to mænd dømt efter paragraf 181.
 
De to mænd, der begge bor i Sorø Kommune, nægtede sig skyldig under hele retssagen. De har da også anket dommen på stedet.
 
/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App