¨

Dødstrusler mod stats­ministeren for retten

Foto: TV ØST

En 43-årig mand fra Kalundborg skal i dag i retten i København, fordi han i 2010 sendte to dødstrusler til Statsministeriet. Begge gange skrev han under med navn og adresse.

En domsmandsret i København behandler torsdag en sag mod en 43-årig kalundborgenser, som i sommeren 2010 to gange fremsatte skriftlige dødstrusler mod landets statsminister. Anklageren vil kræve manden dømt til psykiatrisk behandling, skriver Kalundborg Folkeblad.

- Kravet skal være opfyldt inden 10 uger fra denne dato. Såfremt kravet ikke er opfyldt inden denne frist, vil statsministeren, dennes familie samt nærmeste blive slået ihjel. Vi er meget forsigtige og vi har ikke travlt. De vil derfor blive slået ihjel ved en passende lejlighed.

Sådan lød formuleringen i et brev, som en 43-årig mand fra Kalundborg i juli sidste år sendte til Statsministeriet og pressen under overskriften 'DØDSTRUSSEL'.

Kravet var, at Danmark skulle trække alle sine væbnede styrker ud af Afghanistan.

Den 43-årig sendte i august endnu et trusselsbrev, der sluttede med ordlyden: 'Hr. statsminister, du har nu mindre end 9 uger tilbage'.

To dage efter brev nummer to blev manden anholdt og i Københavns Dommervagt varetægtsfængslet.

Politiet havde let ved at finde frem til den 43-årige kalundborggenser. Han havde nemlig i begge tilfælde skrevet under med navn og adresse.

Det er anklagemyndighedens indstilling, at manden dømmes til behandling på en psykiatrisk afdeling uden fastsættelse af længstetid for foranstaltningen, skriver Kalundborg Folkeblad.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App