DM i Skills er skudt i gang med indmarch, taler og show

I dag stimler 300 unge fra erhvervsskolerne sammen i Høng, hvor DM i Skills 2022 er skudt i gang og forløber hen over de næste tre dage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De bedste lærlinge og elever i håndværksfagene vil  torsdag, fredag og lørdag konkurrere til DM i Skills 2022. Det bliver afholdt i Høng i Kalundborg.

Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de vil konkurrere i hele 49 fag om at blive danmarksmester i deres fag.

De dygtigste elever fra alle landets erhvervsskoler bliver klokken 09.00 præsenteret på scenen under åbningscerimonien.
De dygtigste elever fra alle landets erhvervsskoler bliver klokken 09.00 præsenteret på scenen under åbningscerimonien. Foto: Mads Gudiksen - TV2 ØST

Det store stævne er skudt i gang torsdag formiddag ved en stor åbningsceremoni, hvor delegationer fra hvert fag marcherede ind i den store hal.

DM i Skills åbnede desuden med taler fra blandt andre Martin Damm, borgmester for Kalundborg Kommune, som kunne byde velkommen til Kalundborg og Heino Knudsen, formand for Region Sjælland, som kunne byde velkommen til regionen.

Herefter kunne børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) officielt erklære DM i Skills 2022 for åben.

Se programmet for DM i Skills 2022 her.

Læs også
Forventer op mod 50.000 besøgende - ekstra busser og tog sættes ind til Skills
Læs også
Forventer op mod 50.000 besøgende - ekstra busser og tog sættes ind til Skills

I alt forventes op mod 50.000 besøgende at lægge vejen forbi Skills, og skoleelever fra hele landet vil valfarte til Høng for at blive inspireret af konkurrencedeltagerne.

Hvad er Skills?

  • DM i Skills skal eksponere erhvervsuddannelserne på en positiv måde ved at vise de dygtigste eud-elever, der gennem konkurrencer yder deres bedste. Desuden skal mesterskabet ses som talentpleje for de dygtigste elever, ved at de får muligheden for at yde det ypperste og dermed måske ende som Danmarks, måske verdens bedste faglærte murer, maler eller konditor.

  • DM i Skills er det årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne, hvor 300 unge kæmper om at blive landets bedste inden for forskellige fag. Sideløbende med DM i Skills afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse d. 29. april. Tanken bag denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere.

  • DM i Skills har til formål at styrke interessen for landets erhvervsuddannelser, så de også fremover kan rekruttere dygtige lærlinge.

  • DM i Skills er åben for alle interesserede, og der er gratis adgang til arrangementet.

  • DM i Skills afholdes i Høng fra 28. til 30. april og finder sted i Høng Kultur- og Bevægelsespark, 4270 Høng.

Konkurrence skal sætte fokus på erhvervsuddannelser

Når DM i Skills i dag åbner i Høng, så er det også for at sætte fokus på at manglen på faglærte er tårnhøj og for at trække flere unge og voksne ind på erhvervsuddannelserne.

- Vi mangler håndværkere. Vi har brug for, at langt flere unge får et fag. Vi har brug for det i den grønne omstilling og i det hele taget. Der er rigtig mange af de faggrupper, vi har set gå hen over scenen i dag, hvor vi har brug for at flere unge går den vej. Ud over selve konkurrencen, som er inspirerende, har vi brug for at flere bliver trukket ind i de fag og lærer de fag at kende, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Ifølge børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) skal DM i Skills 2022 være med  til at skabe en større interesse for erhvervsuddannelserne  blandt de  unge.
Ifølge børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) skal DM i Skills 2022 være med til at skabe en større interesse for erhvervsuddannelserne blandt de unge.

- Der er 108 erhvervsuddannelser og cirka halvdelen af dem er med til konkurrencen her, men de fleste af os kan måske nævne 10 af dem. Derfor er det ufattelig vigtigt, at de unge får en forståelse for, hvor ufattelig forskelligt det er. Lige her hvor vi står, har vi blomsterdekoratørerne på den ene side og kokkene på den anden side. Spændvidden er kæmpestor, og det er meget tydeligt til Skills. Selvfølgelig kan unge ikke kende alle fag, og derfor kan det være vigtigt at have noget som Skills, hvor unge også kan få et indblik i det, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Omkring 300 unge deltager i DM i Skills.
Omkring 300 unge deltager i DM i Skills. Foto: Mads Gudiksen - TV2 ØST

Hele området omkring Kultur- og Bevægelsespark Høng er indrettet som et sammenhængende besøgsområde, hvor der ud over hallerne er rejst op mod 18.000 kvadratmeter telte, spisesteder og meget mere.

Martin Damm (V), borgmester for Kalundborg Kommune, byder i dag velkommen til DM i Skills 2022.
Martin Damm (V), borgmester for Kalundborg Kommune, byder i dag velkommen til DM i Skills 2022. Foto: Mads Gudiksen - TV2 ØST
Flere politikere var med ved åbningen, blandt andre tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen.
Flere politikere var med ved åbningen, blandt andre tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen. Foto: Mads Gudiksen - TV2 ØST
Torsdag fra klokken 10.15 til19.00 er DM i Skills åben for besøgende.
Torsdag fra klokken 10.15 til19.00 er DM i Skills åben for besøgende. Foto: Mads Gudiksen - TV2 ØST