Det går bedre ved Klosterparkvej

Det sidste halvandet års tid har tingene været stille og rolige i Klosterparkvej-kvarteret. Men i denne uge var der igen problemer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er dagen derpå i Klosterparken. Dagen efter, at en DGI-sommerlejr er taget hjem med dårlige minder i bagagen.

- Jeg synes, det er synd for pigerne, og vi skal finde ud af, hvad der er foregået, siger Bo Mouritzen, som er beboerrådgiver i projekt Tryghed og Trivsel.

Klosterparken var for halvandet år siden hærget af brande og kriminalitet. Dengang turde brandvæsnet ikke køre derud uden politieskort. Men det tør de godt i dag, og i kvarteret føler de også, at det går bedre.

- Jeg synes udviklingen har været positiv. For halvandet år siden snakkede vi om blå blink og bilbrand. I dag snakker vi om drengestrenger, og det er måske en meget god illustration af, hvordan vi er rykket frem, siger Bo Mouritzen.

Som vi på TV2 ØST fortalte i går blev en DGI sommerlejr på en skole i kvarteret udsat for en række ubehagelige oplevelser, som gør at de ikke vil komme igen. De fik en sten gennem ruden, havde indbrud og et par yngre piger blev forfulgt af nogle meget unge mennesker, der blandt andet nev dem bagi.

Der har været taget en række initiativer i området for at komme problemerne til livs. Blandt andet har man lavet en masse idrætsaktiviteter, en lektiecafe og opfølgning på uhensigtsmæssig adfærd. Og projekt Tryghed og Trivsel vil nu også følge den konkrete sag til dørs.