De unge i Klosterparken venter endnu (Video)

Allerede i 2007 besluttede politikere og boligselskab i Klosterpark-området, at nok var nok. Nu skulle området transformeres. 2 år senere venter de unge stadig på noget at lave.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Intentionerne fejlede ikke noget. Projekt ”Tryghed og Trivsel” skulle vende op og ned på det grimme ry, boligblokkene ved Klosterparkvej havde fået. Nu skulle området have et nyt image, beboerne skulle føle sig trygge ved at bo i området, og de unge skulle have noget at tage sig til.

- Hvis der ikke bliver lavet nogen projekter, så fortsætter det bare med ballade, siger Steven Gasmin. Han er en af de unge drenge, der bor i Klosterpark-området.

Se hele indslaget herunder:
[video:flv:090210_kalundborgtema1.flv]

TV2 ØST møder ham på en parkeringsplads på Klosterparkvej. Han hænger ud med et par kammerater, der også bor i området. De laver det samme som hver dag.

- Vi går bare rundt hernede ved Klosterparken. Nogle gang går vi ungdomsklubben, men der er ikke rigtig noget at lave dernede, fortæller Steven Gasmin.         

Dengang i 2007 blev en handlingsplan lagt. Men på trods af uroen i området i februar sidste år med bilafbrændinger og stenkast efter både politi og brandvæsen, venter mange af områdets unge stadig på handling. For handlingsplanen fra 2007 harmonerer ikke med virkeligheden.

- Vi har fået etableret en beboerrådgiver i området, og han er ved at indsamle en masse erfaringer. Men det er rigtigt, at vi ikke er nået så langt, som vi gerne ville. Men det kommer.

Løftet kommer fra Formanden for Børn- og Unge Udvalget i Kalundborg Kommune, Martin Damm (V). Han er ærgerlig over, at mange af projekterne endnu ikke er kommet op og stå.

- Jeg ville godt være nået længere, end vi er nu. Vi skulle have været i gang med at evaluere projekterne nu, og det er klart, at det kan vi jo ikke, når de ikke er sat i gang. Men det kommer, vi er i gang, understreger han.      

De unge selv er begyndt at tvivle på, om der nogensinde kommer til at ske noget. Og løftet fra formanden giver de ikke meget for.

- De har lovet os et hus. Men vi venter og venter. Og der sker bare ingen ting, siger Steven Gasmin.

Besøg TV2 ØSTs temaside om Kalundborg - 1 år senere