De kæmper om posten som næstformand i Nye Borgerlige

Der er lagt op til kampvalg om at blive næstformand i Nye Borgerlige efter Peter Seier Christensen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

René Bachmann, Rune Bønnelykke, Henriette Ergemann, Ulla Kokfelt, Sabrina Bech Røn og Jørgen Pontoppidan.

Du kender måske ikke navnene, men snart bliver et af dem lidt mere velkendt. 

For det er navnene på de seks kandidater, som alle har den samme drøm: At blive den nye næstformand i Nye Borgerlige.

Læs også
Peter Seier Christensen forlader posten som næstformand i Nye Borgerlige
Læs også
Peter Seier Christensen forlader posten som næstformand i Nye Borgerlige

Efter partiets formand Pernille Vermund og næstformand Peter Seier Christensen har meddelt, at de træder tilbage fra deres respektive poster, skal der ved et ekstraordinært årsmøde tirsdag klokken 19.30 i Fredericia vælges en ny formand og næstformand.

Lars Boje Mathiesen står til at blive ny formand for Nye Borgerlige, da han er den eneste kandidat. Til gengæld bliver der kampvalg om næstformandsposten.

Men hvem er de seks kandidater? TV2 ØST giver dig overblikket herunder:

René Bachmann

  • Han er opstillet i Sydfynskredsene, der dækker Svendborg, Langeland, Assens, Ærø og Faaborg-Midtfyn kommuner. René Bachmann sidder ikke i kommunalbestyrelsen.

Rune Bønnelykke

  • Han sidder i byrådet i Vejle Kommune, hvor han er formand for Arbejdsmarkedsudvalget samt medlem af Økonomiudvalget, Teknisk Udvalg, Seniorudvalget og Arbejdsmarkedsudvalget. Han er samtidig medlem af hovedbestyrelsen i Nye Borgerlige og har tidligere stillet op for partiet ved Folketingsvalget.

  • En af hans mærkesager er at styrke det lokale erhvervsliv ved at reducere selskabsskatten til 15 procent og øge antallet af faglærte.

  • Siden 2020 har han desuden været direktør & medejer af virksomheden 2L-Automation ApS. 

Henriette Ergemann

  • Hun er medlem af byrådet i Kalundborg Kommune, hvor hun er formand for Børn- og Familieudvalget samt medlem af Trafik- og Kørselsudvalget, Indstillingsudvalget og Styregruppe bynær havnepark. Hun har tidligere stillet op ved Folketingsvalget.

  • Da hun offentliggjorde sit kandidatur, udtalte hun til TV2 ØST, at det er en god idé, hvis næstformanden er en person, der ikke sidder i Folketinget.

  • - Det er en god lejlighed for partiet at få en person på næstformandsposten, der kan binde det lokale, kommunale og regionale sammen med det, der bliver gjort inde på Christiansborg, sagde hun til TV2 ØST.

  • En af hendes mærkesager er mere kvalitet i folkeskolen. Det skal ifølge hende ske ved at reducere administration og formynderi til et minimum. Hun mener, at skolen skal sættes fri for regler og bureaukrati, så lærerne har tid til både omsorg og faglighed.

  • Ved siden af politik driver hun skønsvirksomheden Lux by Ergemann.

Ulla Kokfelt

  • Hun er byrådsmedlem i Helsingør Kommune, hvor hun er næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget samt medlem af Økonomi- og Erhvervsudvalget og By-, Plan- og Trafikudvalget.

  • Hun er desuden spidskandidat for Nye Borgerlige i København Omegns Storkreds og arbejder til dagligt på Christiansborg som politisk konsulent i partiet.

  • Da hun stillede op til kommunevalget, fremhævede hun to mærkesager. Politikerne skulle blandt andet bestemme mindre og borgerne mere – også over flere af deres egne penge.

  • Den anden mærkesag var, at islam skulle have mindre indflydelse. Det skulle blandt andet ske ved at indføre en halal-fri indkøbspolitik, så der ikke bruges offentlige midler på halal-certificerede varer.

Sabrina Bech Røn

  • Hun sidder i byrådet i Esbjerg Kommune, hvor hun er medlem af Økonomiudvalget, Social & Arbejdsmarkedsudvalget, Handicaprådet og KL Delegeretmøde.

  • Sabrina Bech Røn repræsenterer desuden Nye Borgerlige som regionsrådsmedlem i Region Syddanmark. Her er hun medlem af Forretningsudvalget, Psykiatri- og socialudvalget samt udpeget til Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg, Psykiatrisk dialogforum og Udsatterådet.

  • En af hendes mærkesager er at korte i lange ventelister på psykiatrisk udredning ved at styrke kapaciteten på de psykiatriske afdelinger, og udskrivninger skal ske på sikre lægefaglige- og menneskelige grundlag.

  • Ud over at være beskæftiget i både kommunal- og regionspolitik er hun offentligt ansat.

Jørgen Pontoppidan

  • Stiller op for Nye Borgerlige i Lyngbykredsen, der dækker Lyngby-Tårbæk Kommune. Han sidder ikke i byrådet for partiet.

  • Jørgen Pontoppidan mener, der er brug for et parti, som kan udgøre et troværdigt alternativ til de andre partier i Folketinget og tage fat i områder som økonomi, kriminalitet, sygehusplanlægning, gymnasieelever uden læsefærdighed og udkantsdanmark.

  • - Begrebet alternativt bør indebære, at nye metoder og synspunkter tages i anvendelse, og at metoder, der i årtier har vist sig uegnede, forlades, skriver han blandt andet på sin hjemmeside.

I Nye Borgerlige er næstformandsposten delt. Der er en politisk næstformand og en organisatorisk næstformand.

Jesper Hammer er den organisatoriske næstformand i partiet. Han genopstiller, og forventningen i partiet er, at der ikke sker udskiftning på den post.


Nyhedsoverblik