¨

Datter slog alarm: Tysk familie kom i havsnød

Foto: TV ØST

Tirsdag eftermiddag kom en tysk familie i vanskeligheder på vandet ved Elefantgrunden ud for Musholm ved Reersø.

En redningsaktion blev tirsdag eftermiddag sat i værk ved Elefantgrunden ud for Musholm ved Reersø, da en familie på en tysk sejlbåd kom i havsnød. 

- Sønnen vil ud og svømme, men bliver taget af nordgående strøm. Faren hopper i for at redde ham og bliver så også taget af strømmen. Så binder moren og den ældste datter en slags line omkring livet og hopper begge i vandet for at få de andre op, men linen knækker, og de driver også væk, fortæller en vagtholdsleder hos Marinestaben til TV ØST. 

Forsvarets redningscentral modtog omkring klokken 12.39 et alarmopkald fra familiens 13-årige datter, som fortsat befandt sig på båden, og kort efter blev både redningshelikopter, Dansk Søredningsselskab og patruljefartøjet Diana fra Farvandsovervågningen sendt til området. 

- Helikopteren samler mor og datter op, og så er der en civil sejlbåd ikke langt derfra, som finder far og søn. De er selvfølgelig kolde, men har det godt under omstændighederne, oplyser vagtholdslederen.

Moren og datteren blev efter hændelsen fløjet til tjek på Slagelse Sygehus, alt imens man sørgede for at genforene faren og sønnen med den yngste datter på familiens sejlbåd.

01:19 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App