Cirkuskritik preller af på Arbejdstilsynet

Arbejdstilsynet giver ikke meget for den kritik, som Cirkus Arena er kommet med oven på tilsynets påbud som følge af teltkollapset.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Arbejdstilsynet mødte torsdag hård kritik fra Cirkus Arena. Det skriver dagbladet Nordvestnyt. Cirkuset er utilfreds med det strakspåbud, som tilsynet har givet dem oven på teltkollapset i Kalundborg 21. juni. Kritikken gør dog ikke det store indtryk på Arbejdstilsynet.

- Det er vores opgave at sikre det. I denne sag konstaterer vi, at teltet ikke var sat forsvarligt op, og at såvel publikum som de optrædende derfor blev udsat for fare. Når vi konstaterer det, så er det vores pligt at udstede et strakspåbud. Ellers lever vi ikke op til det ansvar, vi er blevet pålagt som offentlig myndighed, siger områdechef i Arbejdstilsynet Jens Rise Rasmussen.

Vindstød eller sjusk

Da teltet kollapsede var der 550 mennesker inde i det, og 7 blev kvæstet.

Cirkus Arena mener selv, at voldsomme vindstød er årsagen til kollapset, men Arbejdstilsynet mener, at der er sjusket med opsætningen af teltet. Strakspåbuddet betyder, at cirkuset nu skal få styr på procedurerne, så teltet bliver sat op på forsvarlig vis.