¨

Cirkusboss i retten: Telt kollapsede over 550 personer

Foto: TV ØST

Retten i Holbæk indleder tirsdag en sag mod Arenas cirkuschef, som var ansvarlig for det telt, der kollapsede ved Seas-NVE's 100 års fødselsdagsfest i 2013.

For snart to år siden kollapsede et cirkustelt tilhørende Cirkus Arena over cirka 550 gæster og cirkusansatte, som var samlet i forbindelse med et firmaarrangement i Kalundborg.

Tirsdag begynder sagens retslige efterspil i Retten i Holbæk, hvor anklagebænken er reserveret til cirkuschef Jackie Berdino-Olsen, søn af cirkusdirektør Benny Berdino.

Anklagemyndigheden mener, at Jackie Berdino-Olsen var den ansvarlige leder i forbindelse med opsætningen af teltet 21. juni, da teltet bukkede under for et par kraftige vindstød midt under et elefantnummer.

Syv personer kom lettere til skade

Cirkuschefen har efter anklagemyndighedens opfattelse både overtrådt arbejdsmiljølovgivningen og straffeloven, og det skal udløse både bøde og fængselsstraf.

Det er straffelovens paragraf 252, der er rejst tiltale efter. Den handler om at udsætte andres liv for fare, blandt andet ved grov skødesløshed.

I forbindelse med ulykken frygtede politiet i første omgang, at der ville være både dræbte og kvæstede personer, men alle i teltet fik reddet sig ud. Syv personer kom lettere til skade.

Forventer frifindelse

Ulykken fandt sted under fejringen af Seas-NVE's 100-års fødselsdag, hvor Cirkus Arena var hyret til at stå for underholdningen.

Jackie Berdino-Olsen har tidligere udtalt til Nordvestnyt, at han forventer at blive frifundet i sagen:

- Cirkus Arena fulgte alle procedurer og krav, som Kalundborg Kommune stillede, helt efter bogen. 100 procent. Hvis jeg bliver dømt i denne sag, er der ganske enkelt noget galt med lovgivningen.

Retssagen er sat til at vare tre retsdage - 7., 14. og 16. april.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App