¨

Chefen jubler: Ungarbejdere laver video om sikkerhed på jobbet

01:12

Mange unge er dårlige til at løfte tunge ting korrekt, når de er på arbejde. Derfor lavede to unge medarbejdere fra Kalundborg en video om sikkerhed.

Hvordan løfter man en tung kasse med chips rigtigt? Og hvor mange kundevogne må man tage på én gang?

Disse spørgsmål forsøger to ungarbejdere fra Kvickly i Kalundborg at besvare i en video om sikkerhed på arbejdspladsen, som de på egen hånd lavet. Videoen indeholder ti huskeregler om gode arbejdsvaner, der skal højne arbejdsmiljøet blandt butikkens unge medarbejdere.

Det er ungarbejdere Line Bache og Hivin Moma, som står bag videoen. Da de begyndte i supermarkedet fik de en folder med regler til et sikkert arbejdsmiljø stukket i hånden.

- Problemet med folderen er, at når man læser den, så glemmer man det hurtigt, eller så læser man den slet ikke, fortæller Hivin Moma.

Vil bruge videoen fremadrettet

Derfor tog pigerne sagen i egen hånd og lavede manualen om til en mere spiselig filmversion til butikkens ungarbejdere.

- Vi lavede den, fordi det et vigtigt emne. Det skulle være noget sjovt og noget, som de andre kan huske og lære noget af, siger Line Bache. 

Læs også Faglig kampagne går efter feriejob-snyderi på Lolland-Falster

Det blev til en tre minutter lang video med titlen How to do Kvickly right. Pigerne delte videoen på ungarbejdernes interne gruppe på Facebook, hvor de har fået positiv feedback.

Også pigernes chef, varehuschef Kirsti Thygesen, er glad for videoen. Med videoen kan nye medarbejdere nemlig letter huske informationerne.

- Når jeg har intro med de unge, så går vi mange papirsting igennem. Men den her video er meget mere levende, siger hun Kirsti Thygesen.

Personalet vil bruge videoen fremadrettet til at sætte nye ungarbejdere ind i de gode arbejdsvaner.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App