Chauffør i brutalt rockerovergreb skal snart for retten – 45-årig mand blev overfaldet med økse

For knap et år siden blev en 45-årig mand brutalt overfaldet med økse i Gørlev. Nu er en formodet gerningsmand tiltalt for forsøg på manddrab.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 45-årig mand, der var stærkt blødende og kvæstet, søgte tilflugt på en Shell-tank i Gørlev sidste år den 30. september.

Årsagen var, at han kort forinden havde været udsat for et groft overfald, hvor han blev ramt flere gange med en økse, som slog hans tænder ud, og han fik flere dybe stikstår på kroppen.

To formodede gerningsmænd flygtede fra stedet i en mindre hvid bil, og offeret blev ladt tilbage med livstruende kvæstelser og var i så alvorlig tilstand, at han umiddelbart ikke kunne afhøres af politiet.

 
 

Chauffør tiltalt for forsøg på manddrab

Nu skal en formodet gerningsmand for retten, hvis sag behandles særskilt. Han er tiltalt for med tre andre ukendte medgerningsmænd at have forsøgt at dræbe den 45-årige mand.

Ifølge anklageskriftet var tiltalte chauffør af en sølvgrå Citroen, og sammen med de tre medgerningsmænd opsøgte de den 45-årige bevæbnet med økser og flere ukendte stik- og slagvåben og overfaldt og slog ham adskillige gange i hovedet på kroppen og benene.

Den 45-årig mand pådrog sig herved adskillige ansigtslæsioner, et gabende hugsår i højre side af ansigtet, samt brud på kranie og overskæring af akillessenen.

Intern konflikt i Bandidos

Politiet har tidligere meldt ud, at de karakteriserede overfaldet som drabsforsøg inden for en personkreds, der i forvejen har et vist indbyrdes kendskab til hinanden og at der er tale om en intern konflikt i Bandidos.

I starten af oktober sidste år indledte politiet en stor politiaktion i Gørlev-området, hvor de ransagede flere adresser. Flere spor pegede på et rockertilholdssted på en adresse i Industrikvarteret i Jyderup, som forbindes med rockergruppen Bandidos.

Politiet anholdt en 32-årig mand

Hele bygningen blev ransaget og politiet anholdt en 32-årig mand, der blev sigtet for forsøg manddrab.

- Ham, der sidder varetægtsfængslet, er anholdt på en adresse i Jyderup, som vi kender fra personer med rockerrelationer, og hvor de holder til, fortalte Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Den 32-årige blev først varetægtsfængslet i en uge for grov vold, da Retten i Holbæk ikke mente, at der var nok beviser til, at han kunne varetægtsfængsles på en sigtelse om drabsforsøg.

Ved et nyt retsmøde blev sigtelsen dog ændret til drabsforsøg, så manden blev varetægtsfængslet i fire uger.  

Retssagen mod chaufføren starter den 19. august ved Retten i Holbæk.