Brandvarmt plejehjem: Sådan klarer vi varmen

Mens temperaturen langsomt stiger ud over vores region har et plejehjem på Sydsjælland opgraderet med vand, vandmelon og franske kartofler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Temperaturen i skyggen var på lige under 30 grader kort før klokken 12.00 – og både de ansatte og beboerne på Dalby ældrecenter ved Haslev i Faxe Kommune kæmper mod varmen, der netop onsdag står til at blive særligt slem i området.

Et bælte af varme ligger hen over Sydsjælland og den østlige del af Lolland samt Falster. Dermed er Dalby et af de steder i Danmark, hvor der er allermest varmt denne onsdag. Og det er noget, som personalet på plejecenteret tager meget alvorligt.

- Det er vigtigt, at de ældre får masser af drikke. Vi har tilføjet isterninger og vandmelon for at lokke ekstra vand i borgerne. Og chips, så de får lyst til at drikke noget mere. Samtidig bliver borgerne hele tiden tilbudt ekstra at drikke, siger teamleder Christina Mikkelsen fra Dalby ældrecenter til TV ØST.

Pauser i kølerummet

De ældre på plejecenteret fortæller, at de trods varmen har det godt og stadig har appetitten i behold. Nogle af de ansatte derimod har det ekstra slemt. 

Merete Jensen arbejder i plejehjemmets køkken, hvor temperaturen er 32 grader.

- Vi holder pauser i kølerummet tid til anden. Så kan vi lige klare lidt mere, fortæller hun til TV ØST.

Arbejdstilsynets råd

Generelt er der ikke noget der hedder varmefri i Danmark, selvom det er rigtig varmt. Arbejdstilsynet opfordrer dog til, at man holder mange pauser og i øvrigt passer på, hvis man arbejder, hvor der er mere end 35 graders varme.

De opfordrer folk til at tage let tøj på. Skal man arbejde i en bestemt uniform, så skal pauserne være tilsvarende længere.

Samtidig skal man drikke masser af vand, og man skal være særlig opmærksom på folk i risikogrupper - eksempelvis ældre, gravide og syge.