Brand i cafe var påsat

Branden i Cafe Mums i Kalundborg var påsat. Branden, der opstod natten til torsdag, kunne have kostet menneskeliv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter nu efter at de tekniske undersøgelser er afsluttet, at branden i Café Mums i Kalundborg var påsat.

Per Kragh fra Lokalpolitiet i Kalundborg fortæller, at politiet nu efterforsker sagen, og derfor holder kortene tæt ind til kroppen.

Under branden natten til torsdag måtte overboerne til cafe Mums i Skibbrogade i Kalundborg evakueres. En mandlig beboer fra lejligheden over cafeen blev kørt på hospitalet til observation for røgforgiftning.

Hele torsdagen er stedet blevet undersøgt af politiets teknikere, og de bekræfter nu mistanken: Branden var påsat.

Cafeeens ejer Ahmed Darwiche Bichtaoui er rystet efter nattens hændelser. Til Tv2Øst udtaler han, at han forrige fredag var udsat for trusler og at der var en pistol involveret i truslen. En mand opsøgte ham, og sagde at hvis ikke butikken blev lukket, ville den blive brændt af.

Ahmed Darwiche Bichtaoui har ingen anelse om, hvorfor hans butik skulle lukkes. Men han var rystet over synet af den afbrændte sandwichbar.

- Jeg var chokeret, og havde nok lidt for mange tårer i øjnene til at se omfanget af det, der var sket

Kalundborg Brand og Redning var færdig med slukningsarbejdet klokken 3.10 og både cafeens butikslokale og de tilstødende lokaler er brand- og røgskadet.

Lokalpolitiet i Kalundborg vil meget gerne høre fra vidner eller andre, der har oplysninger i sagen. Ring til politiet på tlf. 114.