Brand: Hurtige plejere reddede plejehjem

En lynhurtig indsats fra personalet bremsede mandag aften en brand på et plejehjem, der kunne have fået dramatiske konsekvenser. Beboerne opdagede næppe branden

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En hurtig lukning af branddørene på plejehjemmet Enggården på Enggårdsvej i Ubby ved Kalundborg var efter alt at dømme det, der mandag aften forhindrede, at beboerne på plejehjemmet kom i fare og skulle evakueres.

Det oplyser Kalundborg Brand og Redning til TV2 ØST.

Tørretumbler i flammer

En tørretumbler i et vaskeri i kælderen under plejehjemmet brød i brand – og røgen bredte sig gennem loftet op på fællesarealer og gange på plejehjemmet i etagerne oven over.

- Branddørene blev lukket tidligt, og dermed kunne røgen ikke brede sig meget på plejehjemmet. Derfor bestod vores opgave i at slukke branden i tørretumbleren og i øvrigt lufte ud på de andre etager, siger indsatsleder og beredskabschef Gert Jürgensen til TV2 ØST.

Beboere bemærkede næppe brand

Enggården rummer 46 lejligheder, og beboerne er forholdsvis svage. De har dog næppe opdaget branden eller slukningen, vurderer indsatslederen.

- Branden opstod efter de fleste var lagt i seng, og der var ikke videre uro eller larm under slukningen. Og samtidig havde den snarrådige indsats fra plejepersonalet jo gjort, at der ikke var behov for en evakuering eller lignende, siger han. Ingen var i fare under eller efter branden, understreger han.

Efter branden står det klart, at tørretumbleren ikke bliver til tørretumbler igen. Samtidig er tøjet i maskinen gået tabt, og der er røg- og sodskader i store dele af kælderen. Alt i alt er Enggården dog sluppet billigt, vurderer Gert Jürgensen.