¨

Børn demonstrerer

Foto: TV ØST

Hvad gør man hvis man er 12 gammel - og politikerne lige har hævet kontingentet til ungdomsklubben med hele 800 procent? Jo, man går på gaden og demonstrerer!

Børn fra fritidsinstitutionen Juniorgrotten i Kalundborg, demonstrerede onsdag deres utilfredhed med kommunens krav om, at prisen for en plads i Juniorgrotten fra 1. august stiger 800 procent.Det er ikke kun børnene der er utilfredse med den massive prisstigning:

-Der er det galt i det, at prisstigningen kommer noget overrumplende, -og at det ikke er alle der har råd til at betale så mange penge om måneden, -siger en forælder til et af fritidsordningsbørnene, Christina Even, Kalundborg.

Ifølge Kalundborgs borgmester, Martin Damm (Venstre), er den voldsomme prisstigning et naturligt led i kommunens bestræbelser på at harmonisere priser på serviceydelser, så de er ens overalt i kommunen.

-Det var det der burde være sket allerede ved kommunesammenlægningen i 2007. Det opdager vi så, at det er ikke sket. Siger Borgmester Damm.

De demonstrerende børn, afleverede i dag, i samlet flok,  et brev til Borgmesteren. I det kan Martin Damm bland andet læse, at Hedvig Even Hansen ihvertfald ikke tror kommunen kommer til at tjene penge på prisstigningen:

"Jeg går i Juniorgrotten og det elsker jeg", skriver Hedvig Even Hansen, og fortsætter: "Nu hvor i sætter priserne op er der mange familier der ikke har råd til at deres børn kan gå i Juniorgrotten. Det kommer til at betyde at der ikke kommer til at gå særlig mange børn der. Det bliver sandsynligvis ikke ret mange penge for jeres vedkommende, og da jeres mål er at tjene penge tror jeg ikke det kommer til at du".

På trods af dagens demonstration, vil der ifølge Martin Damm ikke blive tale om prisnedættelse, men borgmestern lovede ved overrækkelsen af protestbrevet, at han vil arbejde for at betalingen for Juniorgrotten, ligesom det er tilfældet andre steder i kommunen, kan blive gradueret efter hvor meget tid det enkelte barn tilbringer i institutionen.

02:08 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App