Borgmester ser ingen grund til Soldiers of Odin

Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V), er bange for, at Soldiers of Odin vil skabe mere utryghed end gavn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdag er der møde i Kalundborg Hallen. Her vil en gruppe personer oprette en afdeling af Soldiers of Odin, som vil være øjen og ører i nattelivet for at skabe tryghed. 

Borgmester Martin Damm (V) ser dog ingen grund til at få flere frivillige til at gribe ind ved uro i Kalundborgs natteliv.

- Jeg kan ikke se, hvad de vil i Kalundborg. Vi har stort set ingen kriminalitet, og jeg er bange for, at de kommer til at skabe mere utryghed end gavn, siger Martin Damm til TV ØST.

Lægger afstand til nynazisme

Mens gruppen oplever større og større opbakning, så føler de alligevel, at formålet med deres eksistens er misforstået.

Dels fordi, det bliver fremhævet, at gruppens andre afdelinger i blandt andet Norge, Estland og Finland er meget ekstreme og trækker paralleller til nynazisme.

Men det, mener den danske afdeling af borgværnsgruppen, er misforstået og direkte forkert. De ønsker at ændre opfattelsen af, hvem de er. Blandt andet ser de ikke sig selv som en borgerværnsgruppe, men mere øjne og ører i natten.

Ifølge den presseansvarlige for Soldiers of Odin i Danmark og regionsleder i Vestsjælland, Arne Andersen, så har de intet med ekstreme miljøer eller voldlige typer at gøre.

- Vi er ikke racister, ikke højreorienterede, ikke en rockergruppe eller bande. Vi er ikke politisk orienteret, så længe vi er i uniform. Så længe medlemmerne går rundt i vores regi, så er det vores regler, der gælder. Vi er almindelige borgere, som bekymrer os om vores medborgere, siger Arne Andersen til TV ØST.