Borgmester og Novo Nordisk jubler over motorvej til Kalundborg

Regeringen vil i et nyt udspil bygge Kalundborgmotorvejen færdig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er endnu for tidligt at lade champagnepropperne springe, men det er tæt på nu, og det ser ud til, at frugten for mange års arbejde nu høstes.

Sådan lyder reaktionen fra Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V), i kølvandet på nyheden om, at den socialdemokratiske regering vil bygge Kalundborgmotorvejen færdig.

Konkret agter regeringen at bygge tredje etape færdig, som bliver 30 kilometer lang. De 20 af dem vil være en udbygning af en landevej, mens de resterende 10 bliver en nybygget motorvej.

Dermed vil der være motorvej på hele strækningen mellem Kalundborg og København.

Kalundborgmotorvejens første, anden og tredje etape.
Kalundborgmotorvejens første, anden og tredje etape. Foto: Lonni Haugaard (grafik)

- Det er en skøn nyhed at få at vide og en, vi har ventet på i mange år, og ja, den hedder jo Kalundborgmotorvejen, så den skal selvfølgelig føre til Kalundborg, siger Martin Damm til TV2 ØST.

Han hæfter sig dog ved, at regeringen først skal ud og finde et flertal.

- Vi har ikke ladet champagnepropperne springe, men det er et vigtigt skridt og en milepæl, at det er med i regeringens plan. Og nu ser det ud til, at vi høster frugten af det arbejde, vi har lagt i det.

Sydpå håber de også på en motorvej

Kalundborg Kommune er et af de vigtigste erhvervsområder i TV2 ØSTs sendeområde og huser Novozymes, Novo Nordisk og A.P Møller–Mærsk, som for nylig flyttede sin containervirksomhed til havnen i Kalundborg.

Og udsigten til en motorvejen modtages med stor glæde i erhvervslivet.

- Det er et ønske, vi og resten af erhvervslivet her i Kalundborg har haft længe. En forbedret infrastruktur er et af de vigtigste parametre for at kunne tiltrække medarbejdere og studerende, siger Stine Gry Roland, kommunikationschef i Novo Nordisk.

Læs også
Regeringen vil færdiggøre motorvej til Kalundborg
Læs også
Regeringen vil færdiggøre motorvej til Kalundborg

Regionsrådsformand i Region Sjælland Heino Knudsen (S) dele Martin Damms lommefilosofi om, at Kalundborgmotorvejen skal føre til Kalundborg. 

- Kalundborgmotorvejen skal naturligvis gå hele vejen til Kalundborg. Tak til regeringen for at have det ønske fra os med i trafikudspillet, skriver han på Twitter.

Regeringens plan ventes at blive officielt præsenteret på et pressemøde torsdag som led i et udspil, der skal styrke infrastrukturen i Danmark.

I den anden ende af Sjælland er der forventning om, at regeringen også vil prioritere at bygge en motorvej på den 15 kilometer lange strækning mellem Næstved og Rønnede og forbinde den med Sydmotorvejen.

- Jeg håber, at politikerne i morgen (torsdag, red.) har en komplet liste over projekter, de tænker at kunne starte nu og her. Og her forventer jeg helt klart, at [motorvejen] Næstved-Rønnede er med, og jeg forventer helt klart, at de vil grave på strækningen om 12-18 måneder, siger Torben Johansen, der er formand for Næstved Erhvervsforening.