¨

Borgmester: Hjælp os med at stoppe hærværk

Foto: TV ØST

Gerningsmænd til hærværk er professionelle, som ved, hvad de har med at gøre, mener borgmesteren i Kalundborg.

Martin Damm (V), borgmester i Kalundborg, håber på hjælp fra borgerne i byen til at få opklaret de mange tilfælde af hærværk mod kommunens biler.

- Nogen må have set eller hørt noget, nogen må kende gerningsmanden eller gerningsmændene, siger borgmesteren.

Politiet i Kalundborg var søndag i gang med at opklare det seneste af en række tilfælde af hærværk. I nattens løb blev 35 af kommunens biler udsat for hærværk på fem forskellige parkeringspladser.

Siden efteråret 2009 er der registreret næsten 20 tilfælde af disse hærværk, som alle er uopklarede.

- Det har heller ikke været muligt at koble de mange hærværk sammen med trusler mod kommunen eller mod ansatte i kommunen, tilføjer Martin Damm.

Ødelæggelserne går især ud over de biler, som benyttes af hjemmeplejen. Borgmesteren påpeger, at det ikke sker, mens bilerne er ude på ruten.

- De står på indhegnede parkeringspladser, der overvåges med videokameraer. Umiddelbart siger det mig, at vi har gøre med én eller flere personer, som ved, hvad de gør, og som ved præcist, hvordan de skal skjule det, vurderer Martin Damm.

Kalundborgs kommunaldirektør, Henrik Damm, oplyser, at kommunen gør, hvad den kan for at minimere de udgifter, som hærværket medfører.

- Medarbejderne bruger i vid udstrækning deres egne biler. Men hver gang vi er ude for hærværk, kan det aflæses i forsikringen, siger han.

Kommunen udlovede for et år siden en dusør på 10.000 kroner for oplysninger, der kan føre til en opklaring af sagerne.

Ifølge jp.dk vil kommunen drøfte, om dusøren skal forhøjes.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App