Borgervagtværn mod hærværk

Nu kan det være nok. Hærværket mod hjemmeplejens biler i Kalundborg skal stoppes. Det er ikke politiet, der melder så kontant ud. En borger i Kalundborg har taget sagen i egen hånd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bjarne Lyngbo er bevæbnet med videokamera, og hvis det skulle blive nødvendigt, er han klar til at tage hårdere midler i brug.

- Så må vi jo sætte os ovenpå dem, siger Bjarne Lyngbo, initiativtager fra Kalundborg.

Han håber, at 15-20 frivillige vil melde sig til at patruljere på parkeringspladserne om natten, så man kan komme hærværket til livs. Han forestiller sig, at de skal gemme sig i budskads for at filme gerningsmændene. Men han er også klar til at pågribe dem, hvis det skulle blive nødvendigt. Den idé er Midt-og Vestjsjællands Politi ikke begejstret for.

- Man må selvfølgelig i princippet godt foretage en civil anholdelse afhængig af situationen, men det her lyder lidt som om, man i forvejen har bestemt sig for noget, man muligvis ikke kan håndtere, siger Sten Skovgaard Larsen, chefpolitiinspektør i Midt- og Vestsjællands Politi.

Hærværket har nu kostet Kalundborg kommune over 1 million kroner. Den regning skal borgerne være med til at betale igennem deres skat.

- Jeg vil rigtig gerne have fanget de labaner, så de selv kan betale regningen, siger Bjarne Lyngbo.