¨

Borgervagtværn mod hærværk

Foto: TV ØST

Nu kan det være nok. Hærværket mod hjemmeplejens biler i Kalundborg skal stoppes. Det er ikke politiet, der melder så kontant ud. En borger i Kalundborg har taget sagen i egen hånd.

Bjarne Lyngbo er bevæbnet med videokamera, og hvis det skulle blive nødvendigt, er han klar til at tage hårdere midler i brug.

- Så må vi jo sætte os ovenpå dem, siger Bjarne Lyngbo, initiativtager fra Kalundborg.

Han håber, at 15-20 frivillige vil melde sig til at patruljere på parkeringspladserne om natten, så man kan komme hærværket til livs. Han forestiller sig, at de skal gemme sig i budskads for at filme gerningsmændene. Men han er også klar til at pågribe dem, hvis det skulle blive nødvendigt. Den idé er Midt-og Vestjsjællands Politi ikke begejstret for.

- Man må selvfølgelig i princippet godt foretage en civil anholdelse afhængig af situationen, men det her lyder lidt som om, man i forvejen har bestemt sig for noget, man muligvis ikke kan håndtere, siger Sten Skovgaard Larsen, chefpolitiinspektør i Midt- og Vestsjællands Politi.

Hærværket har nu kostet Kalundborg kommune over 1 million kroner. Den regning skal borgerne være med til at betale igennem deres skat.

- Jeg vil rigtig gerne have fanget de labaner, så de selv kan betale regningen, siger Bjarne Lyngbo.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App