Borgermøde om asylcenter splitter borgere

Tirsdag aften var der borgermøde i Kalundborg-Hallerne, og emnet var det planlagte asylcenter. Der viste sig to markante fronter i debatten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skal der, eller skal der ikke være asylcenter i Kalundborg Sygehus.

Det var spørgsmålet, da over 500 borgere tirsdag mødtes til borgermøde. Og holdningerne var ikke til at tage fejl af.

Mange var bekymrede for, hvad et asylcenter kommer til at betyde for sikkerheden i byen. Det er til trods for, at politiet understregede, man ikke har erfaringer med, at kriminaliteten stiger som følge af oprettede asylcentre.

Det tog nej-siden ikke for gode varer. De holdt fast i, at det vil skabe utryghed i byen, hvis man vælger at gennemføre planerne om at lade asylansøgere bo i det gamle sygehus.

Derudover går deres bekymring på, at man ikke har ressourcerne til at have et asylcenter, mener de.

- Jeg håber, at politikerne vil få øjnene op for at vi har et problem her i Kalundborg, og at der ikke er de nødvendige ressourcer her i byen til at varetage et asylcenter, siger Henrik Erikssøn Dannenberg, medlem af Facebook-gruppen ”Nej Til Asylcentret”, til TV ØST.

Ja-siden meldte sig på banen

Initiativtageren og medlemmer af Facebook-gruppen ”Støt Op Om Asylcentret” var også til stede ved borgermødet. De ønsker at støtte op omkring projektet og hjælpe de borgere, der kommer.

- Jeg håber på, at de kalundborggensere, der er mødt her, får en forståelse for, hvad der skal ske, siger Lonni Hegelund, stifter af gruppen ”Støt Op Om Asylcentret”, til TV ØST.

- Vi skal da hjælpe folk i nød, slutter Lonni Hegelund af.

Det er en overbevsning, som nej-sigeren Henrik Erikssøn Dannenberg er enig i, han mener dog, at det er selve planen om at placere asylcentret i sygehuset, som den er gal med.

- Jeg synes, det er helt i orden, at man har et asylcenter. Man behøver bare ikke placere det helt centralt i byen, siger Henrik Erikssøn Dannenberg.