¨

Borgere redder lokal brugs

Foto: TV ØST

I Snertinge nær Kalundborg har byens borgere reddet den lokale brugs fra lukning.

Stært sammenhold betaler sig. Det har det vist sig i byen Snertinge ved Kalundborg. 

For 12 dage siden fortalte vi, at byens borgere i fællesskab ville kæmpe for at redde byens Brugs. Og det er nu lykkes. 

- Det betyder kollosalt meget, det kan ikke siges nok med store bogstaver, siger Tove Larsen, der dagligt handler i brugsen.

Bag projektet og redningen står formanden for Snertinge Brugsforening, Jan Østergaard. Og han er da også glad for, at det på så kort tid er lykkedes at sikre Brugsens fremtid.

- Og byen skal virkelig have en kæmpe tak, det var ikke sket uden dem, fortæller han. 

Coop havde valgt at lukke Brugsen på grund af underskud. Det ville formanden Jan Østergaard dog ikke gå med til. Derfor statte han sig for at redde Brugsen.

- Det er jo her, vi mødes, det er her, jeg går op og får mine historier og hører, hvad der er sket, andre mennesker får hjælp og kan komme af med deres sorger og bekymringer. Brugsen er simpelthen bare omdrejningspunkt, siger Jan Østergaard.

På 12 dage har over 200 borgere i byen støttet Brugsen ved at købe folkeaktier. Sammen har de bidraget med 250.000 kroner. Derudover har Asnæs og Eskebjerg Brugsforerninger investeret i Brugsen med et millionbeløb, så byen kan beholde sit lokale handle sted. 

- Vi kan jo ikke leve uden vores Brugs, og det er virkelig en stor ting, den er blevet bevaret, siger den handlende Leif Mørum. 

Foreningen vil nu fortage en ombygning af Brugsen, så den står klar til åbningsfesten den 1. april.

Fredag den 6. marts kan indbyggerne i Snertinge på et borgermøde desuden blive klogere på de præcise planer for deres nye Brugs. 

26:50 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App