¨

Borgere kan få erstatning for skader efter vejhuller

Foto: TV ØST

Bilejere, der får skader som følge af huller i vejene, har ret til erstatning hos kommunerne. Hvis kommunen svigter, så skal de betale, fastslår FDM. Men det kommer bag på kommunen.

Der er både huller og sprækker i vejene.

-Der er masser af huller, siger Sigurd Andersen.

Den hårde frost skader vejene i regionen. En af de ramte veje er Ryevej i Kirke Helsinge i Kalundborg Kommune. Vejen var hullet før, men frosten har kun gjort hullerne dybere og bredere. Kommunen anerkender problemet.

-Der er mange skader på vejene allerede. Og når vejret fortsætter, så bliver det kun værre, siger Bertel Stenbæk (V). Han er formand for udvalget for teknik og miljø i Kalundborg Kommune.

Men der er godt nyt til bilejerne. FDM fastslår, at bilejere der får skader som følge af huller i vejene, har ret til erstatning hos kommunerne. Men det kommer bag på kommunen. 

-Det har jeg aldrig hørt om, siger Bertel Stenbæk.

De dårlige veje kan dermed ende med at koste kommunerne millioner i erstatninger efter vinteren.

-Det er da ikke en rar udsigt. Især ikke når vi også kommer til at få en masse udgifter til genopretning af vejene i de næste mange måneder, siger Bertel Stenbæk.

Borgerne er dog glade for, at bilskader efter vinterens frostsprængte veje ikke behøver at koste ekstra penge i budgettet.
 
-Det, synes jeg, er dejligt. Det er da en god ting i stedet for, at man skal stå der og ærgrer sig, siger Grete Pedersen.

 Ole Pihlman er også tilfreds med, at kommunerne rent faktisk har et ansvar i forhold til hullerne:

- Det er glimrende.

Han bakkes op af Nina Pedersen:

- I det hele taget er bilen meget såbar i den her periode, så det er en god idé, siger hun.

 Kalundborg Kommune vil nu undersøge hos Kommunernes Landsforening, om der er mulighed for at undgå erstatningskravene.

- Jeg kan ikke love, at vi er klar til at betale penge ud i takt med, at borgerne kommer og beder om det, siger Bertel Stenbæk, der er formand for udvalget for teknik og miljø i Kalundborg Kommune.

Ifølge FDM er det kun ganske få bilejere, der er klar over, at kommunerne har et erstatningsansvar.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App