Borgere i protest mod vejprojekt – i dag overrakte de 1.143 underskrifter til borgmesteren

1.143 borgere har skrevet under på, at den vej, som Kalundborg Kommune vil anlægge gennem Raklev, ikke er hensigtsmæssig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg står med 1.143 underskrifter, lyder det fra Anne Overgaard.

Hun er en del af borgergruppen, som onsdag er mødt op foran rådhuset i Kalundborg for at protestere over en ny vej i Raklev.

De er bekymrede for, at kommunens nye vejprojekt vil gøre trafikken livsfarlig i Raklev, hvor de bor. En bekymring, som over 1000 andre borgere har skrevet under på.

quote Vi er bekymrede for vores børn

Simon Lindorf, Raklev

- Jeg håber, at Martin Damm siger, at han siger, som den sidste overgiver jeg mig, og laver om på det, siger Ole Lundgaard, som også er en del af borgergruppen.

Borgere bekymrede for tung trafik

Kommunens plan er at lette trafikken ved den nærliggende skole og sikre, at beboerne i det kommende boligområde kan køre til og fra deres hjem.

Her vil kommunen have, at den nye vej skal være.
Her vil kommunen have, at den nye vej skal være.

Men ifølge borgergruppen ender vejen det helt forkerte sted.

- Den bedste løsning er at føre den ned til en større vej her i området, siger Anne Overgaard..

Borgergruppen så hellere, at vejen bliver placeret et par hundrede meter derfra.

Og her ønsker 1.143 borgere, at vejen skal være i stedet.
Og her ønsker 1.143 borgere, at vejen skal være i stedet.

Borgerne er nemlig bekymrede for, at trafikken bliver tungere, og at det T-kryds, som vejen skal munde ud i, vil blive farlig for bløde trafikanter .

- Det her sted bliver det farligste sted, siger Ole Lundgaard, mens han står ved T-krydset.

- Kommer der en lastbil kørende her og en cyklist på siden af ham og lastbilen drejer til højre, og han ikke har set cyklisten, så går det altså galt.

Simon Lindorf er også utilfreds med kommunens plan.

For ved siden af krydset ligger et bosted for blinde- og svagtseende. Han frygter, at den øget trafik vil give store problemer for beboerne.

- Vi er bekymrede for vores børn. Det er jo vores børn, der færdes her. Det er voksne børn, jo. Men de er blinde og handicappede og så bliver der en voldsom trafik lige omkring dem, det, synes vi, er forkert, når det kan laves på anden vis, siger han.

Borgmester afviser protester

Borgergruppen har onsdag overrakt de 1.143 underskrifter til borgmesteren.

- Det er ikke forkert at lave noget om, hvis man er blevet klogere, lød det fra Anne Overgaard til borgmester, Martin Damm, da hun overrakt underskrifterne.

quote Det er heller ikke sikkert, at den løsning, de har foreslået, vil være særlig god

Martin Damm (V), borgmester i Kalundborg Kommune

Men Martin Damm holder fast i, at vejen er nødvendig for de boliger, der skal bygges i området.

- Der kommer flere boliger deroppe nu, og de skal have en vej at køre på, og der er børn, der er på vej i skole, som i dag skal køre hele vejen uden om for at komme op til skolen. Så det har været et mangeårigt ønske, og det har også været planlagt, at der skal gå en vej fra Raklev og op til skolen på Herredsåsen, siger Martin Damm.

Han mener heller ikke, at borgerne skal være bekymret for trafiksikkerheden i området. Han er dog klar til at se på, hvilke trafikdæmpende muligheder der er.

- Udformningen af den her vej sådan helt specifikt bliver på en måde, så vi minimerer uvedkommende trafik af andet end dem, der har et ærinde på vejen, siger Martin Damm.

Nu er der kun håbet tilbage

Protestgruppen kritiserer borgmesteren for at vælge den billigste løsning frem for den mest trafiksikre.

- Det er rigtigt, at den her vil være billigere, end det nogle andre har foreslået. Men det er heller ikke sikkert, at den løsning, de har foreslået, vil være særlig god. Den vil faktisk give en masse andre borgere en ulempe og genere endnu mere trafik, siger Martin Damm.

Efter mødet med borgmesteren er borgergruppen ikke i tvivl om, at underskriftindsamlingen har været det hele værd.

- Jeg synes faktisk, at det er tankevækkende, at der er så mange, der har taget et aktivt valg og gået hen og har sat sin underskrift og givet sin mening til kende, lyder det fra Anne Overgaard.

Nu håber de, at de 1.143 underskrifter har gjort indtryk.

- Jeg tror, han lukker den ned og siger, at det er allerede besluttet, så det vil jeg ikke gøre. Men vi kan håbe. Det er vel det eneste, vi kan, siger Ole Lundgaard.