Børnehave låner legeplads ud under coronakrisen

Børnehaven Hobitten i Gørlev tilbyder lokale børnefamilier, at de under coronakrisen kvit og frit kan låne børnehavens legeplads.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mens statsminister Mette Frederiksen (S) opfordrer os alle sammen til at holde afstand af hensyn til smittespredning, kan det være svært at for børn og børnefamilier at færde sig på legepladsen.

Men midt i tiderne med begrænsninger i bevægelsesfriheden har den selvejende børnehave Hobitten i Gørlev fundet på at udlåne børnehavens legeplads helt gratis til børnefamilier.

quote Det er naturligvis helt gratis at låne legepladsen

Berit Westi, leder af børnehaven Hobitten

- Vi tilbyder at give børnefamilier i Gørlev og omegn et lille afbræk i de mere isolerende hverdagsforhold, som man har i disse coronatider, hvor man skal passe på hinanden ved at holde afstand, siger Berit Westi, leder af børnehaven Hobitten.

Derfor kan børnefamilierne i den kommende weekend samt hele påsken booke plads på børnehavens legeplads, mens der ikke er andre, der klatrer på klatrevæggen eller glemmer coronaen for en stund ved at gynge frem og tilbage på gyngerne.

- Det er naturligvis helt gratis at låne legepladsen, siger Berit Westi.

Alle børnefamilier i Gørlev og omegn kan benytte sig af tilbuddet ved at henvende sig til Berit Westi, som nævner, at folk gerne må tage madkurven med, hvis vejret er til det.

Men hvad med sikkerheden?

Der er allerede seks børnefamilier, som har booket tid på legepladsen i Gørlev.

Helt konkret booker man legepladsen for halvanden time, og der vil være et kvarter, fra den ene familie forlader stedet, til den anden families tid begynder, forklarer Berit Westi.

quote Vi har ikke mulighed for at spritte legetøjet af, fordi vi har kun en begrænset mængde af sprit

Berit Westi, leder af børnehaven Hobitten

Børnehaven sørger desuden for at opstille håndsprit ved indgangslågen, så gæsterne på legepladsen lige kan spritte hænderne af, inden de rutsjer ned ad rutsjebanen.

- Vi har ikke mulighed for at spritte legetøjet af, fordi vi har kun en begrænset mængde af sprit. Men de vejledninger, der bliver givet, går på, at det okay at være ude og benytte legepladser. Man skal bare ikke være for mange sammen, siger Berit Westi.

- Men en god idé ville være at have handsker eller vanter på, hvilket vejret jo også er til, tilføjer hun.

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget.

Der vil samtidig være løbende opsyn med legepladsen af både Berit Westi, ligesom den lokale havemand vil holde øje med stedet.

- Det er bare, hvis der opstår spørgsmål eller noget andet, for der skal ikke afsættes personale til at patruljere, understreger hun.

Børnehaven vil ifølge Berit Westi være lukket, så der er ikke adgang til toiletter, og al ophold på legepladsen er på eget ansvar.

Sådan her ser legepladsen ud:

 
  Foto: Berit Westi
 
  Foto: Berit Westi