Børn spiller aktiv rolle i professionel danseforestilling

En række daginstitutioner i Kalundborg får besøg af dansekompagniet Tiny Dancer. Blandt andet Aktivarius, hvor oplevelsen var en succes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En række gamle kufferter ligger spredt ud over gulvet i daginstitutionen Aktivarius, og musikken kommer fra forskellige instrumenter i lokalet. 

I daginstitutionen i Kalundborg er der besøg af dansekompagniet Tiny Dancer. De skal fremføre den interaktive forestillingen "Yem", der handler om at finde ud af, hvad hjem er.

- Som start inviterer vi dem (børnene) ind i rummet, og det er det her magiske rum. Så vi har fortalt en historie, og så er det fyldt med musik, og man går ind på en anderledes måde. Måske er man lidt mere stille og lægger mærke til omgivelserne, forklarer Mette Møller Overgaard, der er koreograf og danseformidler i Tiny Dancer.

quote Vi har alle sammen dansesproget. Vi kan bevæge os sammen

Mette Møller Overgaard, koreograf i Tiny Dancer

Forestillingen er udformet til børn på mellem tre og seks år. Den handler om at rejse og føle sig hjemme gennem dans og musik. Derfor spiller børnene også selv en aktiv rolle i forestillingen.

- Vi har alle sammen dansesproget. Vi kan bevæge os sammen. Så det skaber et fællesskab, og det skaber en måde at udtrykke sig på, på forskellige måder. At man godt må være forskellig. Du hopper på en anden måde, end jeg gør, siger Mette Møller Overgaard.

- Og så udvikler de selvfølgelig deres motorik og deres kreativitet og den måde, de måske ser verden på.

- Vi har alle sammen dansesproget. Så det skaber et fællesskab, siger Mette Møller Overgaard, der er koreograf og danseformidler i Tiny Dancer.
- Vi har alle sammen dansesproget. Så det skaber et fællesskab, siger Mette Møller Overgaard, der er koreograf og danseformidler i Tiny Dancer. Foto: Jesper Sandbirk - TV2 ØST

Danserne kommer ud i ti kommuner

Det er Dansehallerne, der står bag indsatsen, der sender danserne ud i dagsinstitutionerne. Derfor er det ikke kun børnene i Aktivatius, der skal opleve danserne. I alt er der linet ti kommuner op og en lang række flere daginstitutioner. En af kommunerne er Kalundborg.

- Hvad er det, der sker med mig, når jeg ser de her ting. Hvordan kan jeg lige pludselig opleve verdenen på en ny måde igennem de her kulturelle udtryksformer. Vi vil gerne give dem de oplevelser, at de kan mærke det her, men også gøre dem nysgerrige på det, så det forhåbentlig bliver noget, som de hen i deres ungdomsliv og voksenliv får lyst til at udfolde eller se mere til, siger Claus Dueholm, der er pædagoisk teamleder i Aktivarius.

Claus Dueholm, der er pædagoisk teamleder i Aktivarius, fortæller, at formålet med dansen er at lære børnene om nye udtryksformer.
Claus Dueholm, der er pædagoisk teamleder i Aktivarius, fortæller, at formålet med dansen er at lære børnene om nye udtryksformer. Foto: Jesper Sandbirk - TV2 ØST

Efter forestillingen var der ikke noget, der tydede på at de mange børn i Aktivarius savnede legepladsen.

- Vi skulle kravle igennem nogle kufferter, der lignede en slange, siger en af børnene.

- Jeg kunne bedst lide, da vi skulle gå i den der bane, siger en anden.

Børnene var vilde med at være en del  af den danseforestilling, som dansekompagniet Tiny Dancer havde arrangeret for dem.
Børnene var vilde med at være en del af den danseforestilling, som dansekompagniet Tiny Dancer havde arrangeret for dem. Foto: Jesper Sandbirk - TV2 ØST

Løb og dans var et hit og hele oplevelsen kunne opsummeres med et enkelt ord.

- Sjovt, siger børnene i kor.

I løbet af sæsonen er der arrangeret mere end 500 forestillinger i de ti kommuner. Op imod 17.500 får lov at opleve dem.

Danseforestilling for børn
Foto: Jesper Sandbirk - TV2 ØST

Mest læste

play
calina-2

Kvinder går utrygge hjem fra byen - nu har fire gymnasiepiger opfundet en løsning

play

Fare for sammenstyrtning på fjernvarmeværk efter eksplosion

play
Skælskør politi

Politi massivt til stede i Skælskør

play
Louise og Vega

Louise mistede sin datter - nu har hun en bøn til alle pårørende

Se flere