Bilister stikker af fra bulerne

Mange bilejere efterlader ikke en seddel i forruden, hvis de buler en parkeret bil. Men nu breder en ny trend sig på nettet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange bilister efterlader ikke en seddel i forruden, hvis de buler en parkeret bil. Men en ny trend breder sig på internettet. Bilisterne er nemlig begyndt at tage sagen i egen hånd og efterlyser selv personerne bag bulerne.

En af dem er Maria Bruun fra Kalundborg, som efterlyser vidner på Facebook, som kan have set eller hørt noget til hendes uheld, der skete på Mogensbanke nummer 4 udenfor Kalundborg.

Her stod Maria Bruuns bil parkeret onsdag eftermiddag, da hun besøgte en veninde. Tre timer senere kom Maria Bruun tilbage til en noget anden bil, end den hun parkerede.

Det viste sig nemlig, at forruden på bilen var gået i stykker og at der var kommet flere skader og ridser på bilen.

-       Det hele væltede lige for mig, for der var jo ingen, der havde lagt en seddel i ruden eller meldt noget om det, fortæller Maria Bruun til TV2 ØST. 

-       Jeg synes, det er rigtig tarveligt, at man i det mindste ikke engang kan vise, hvem man er og finde en løsning. Nu står jeg her med en regning og en selvrisiko, jeg skal betale, siger hun.

Maria Bruuns situation er langt fra enestående, lyder det fra Forsikringsoplysningen.

-       Det er de såkaldte ”Bilka-buler”, som det hedder i folkemunde, vi taler om her. Og det er desværre en stigende tendens, som vi hører om i Forsikringsoplysningen og vi har en del henvendelser fra frustrerede bilejere, som kommer i klemme på grund af det her, siger Riccardo Krogh, der er konsulent.

Maria Bruun håber på, at efterlysningen af vidner på Facebook kan finde frem til en gerningsmand.

- Der er for mange, der bare får lov at slippe væk uden at betale noget, for dét, de gør, siger hun.