Bilister glade for forslag om flere fartfælder

Både naboer til stærekasserne og bilister, som TV2 ØST i dag har talt med, hilser politikernes forslag om flere fartfælder velkommen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

René Hansen er nabo til en af de tre stærekasser her i regionen, som politiet satte op i begyndelsen af 2009 som et forsøg. De to andre er placeret ved Viskinge. René Hansen er ikke i tvivl om, at fotofælderne foran hans hus virker.

- Jeg kan mærke en forskel. Det kan jeg helt sikkert. Folk kører noget mere stille herude, siger han.

I dag kom en evalueringsrapport af forsøget med Stærekasser fra Danmarks Tekniske Universitet, og med den som grundlag vil politikerne gerne sætte flere stærekasser op i hele landet. Et scenarie går på 500. Det vil, ifølge rapporten, betyde 50 færre uheld, hvor personer kommer til skade, hvert år. De fleste af de bilister, som TV2 ØST talte med i dag, var med på idéen.

- Det lyder som en god idé. Vi kører meget i Sverige. Der er de alle vegne, og det gør, at der er mere sikkerhed, og folk kører ikke lige så stærkt, siger Anne Mejnertsen fra Viskinge.

-  Jeg tror, at det kan få folk til at overholde loven og sænke farten, siger Paw Nielsen fra Melby ved Kalundborg.

Der var dog også dem, der var lidt mere skeptiske.

- Det lyder umiddelbart som lidt af en pengemaskine, men det vil nok gøre noget for sikkerheden. Jeg tror, at det virker bedst, hvis man for eksempel sætter stærekasserne op ved skoler. Jeg tror ikke på, at det virker på landevejen. Folk kører jo hurtigt igen lige efter, at de har passeret dem, siger Thomas Olesen fra Kalundborg.

I løbet af den 1-årige forsøgsperiode har de tre stærekasser her i regionen fotograferet 3781 bilister, der kørte for hurtigt.