¨

Biler udsat for hærværk igen

Foto: TV ØST

Endnu engang begyndte ugen med ridser og punkterede dæk i Kalundborg. En bølge af hærværk har ramt byen. I alt er 350 biler blevet ødelagt på nogenlunde samme måde.

Denne gang gik det udover Ford-forhandleren på Elmegade. Her blev 38 biler ridset og fik samtlige dæk punkteret.

- Man tænker: Hvorfor nu igen? Det er meget frustrerende, og man bliver ked af det, siger indehaver Hans Frederiksen.

I juli havde han også besøg af ukendte gerningsmænd. Dengang fik han ødelagt 45 biler. I sidste uge gik det udover Citroën-forhandleren i Kalundborg, og for to uger siden var det Opel-forhandler PM Olsen, som fik ridset biler og punkteret dæk. Dertil kommer, at kommunens hjemmeplejebiler flere gange har været udsat for lignende hærværk. I alt vurderer politiet, at 350 biler er blevet ødelagt på nogenlunde samme måde.

- Hvis man ser rundt i Danmark, er der ikke mange steder, hvor der sker så meget af den her type hærværk, så vi har en mistanke om, at det hænger sammen. Men vi kan selvfølgelig ikke afvise, at der er flere uafhængige gerningsmænd, siger Per Kragh, som er leder af lokalpolitiet i Kalundborg.

I flere tilfælde har bilerne fået ridset ordet "MIO" i lakken. Det henviser formentlig til den 36-årige mand, som blev skudt af politiet for to år siden i Kalundborg. Politiet har fulgt sporet, men det har ikke ført til noget gennembrud i sagen.

Politiet vil gerne høre fra folk, som har set eller hørt noget i forbindelse med hærværket hos bilforhandlerne eller har oplysninger, der kan føre til en opklaring.

02:08 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App