Bilejere efterforsker malingsregn

I sommer regnede det med maling i Kalundborg, og mere end 200 biler fik malerpletter på sig. Det er forsikringsselskabernes ansvar at finde synderen, men nu beskylder lokale borgere forsikringsselskaberne for nøl, og tager i stedet sagen i egen hånd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Luften over Kalundborg var i sommers fyldt med små malerpletter. Faktisk var malerpletterne så små, at det kun var byens bilejere, der opdagede dem. Mere end 200 biler blev overstænget med små pletter tokomponent maling

- Det kan være svært at se med det samme, men kører du hånden henover bilen, mærkes det som sandpapir, siger Pål Henning Hoel.

Han ejer et bilplejecenter i Kalundborg. Selvom han tjener gode penge på at rense de mange biler, føler han, at forsikringsselskaberne snyder deres kunder ved ikke at efterforske sagen ordentligt.

- Det ender jo med, at det er kundernes selvforsikring der dækker, og måske er det derfor, at forsikringsselskaberne er så langsomme, siger han.

Pål Henning Hoel tager nu sagen i egen hånd. Nu opfordrer han alle til at komme til ham, hvis de finder noget, der kan være et spor i sagen. Mistænkelige malerrester sender han videre til teknologisk institut. 

- De mistænkelige maleresrester skal sammenlignes med malerpletterne på bilerne, og så håber vi at finde frem til synderen.

Flere af Kalundborgs bolejere har allerede været forbi med tips og effekter, der kan hjælpe efterforskningen på vej.