¨

Betjent kræver erstatning efter skudsag

Betjenten, der i 2009 dræbte en biltyv i Kalundborg, kræver 100.000 kroner i erstatning. Han føler sig hængt ud, skriver dagbladet Nordvestnyt.

Sagsanlægget er rettet mod storebroderen og en kammerat til Michael "Mio" Nielsen, biltyven, som blev dræbt af skud fra betjenten på en parkeringsplads i Kalundborg.

 De to skrev blandt andet ordene voldsregime, svin, idiot og min brors morder i en støtteerklæring i Facebook-gruppen »Os der støtter familien til den skuddræbte i Kalundborg«.

På første retsmøde ved Retten i Næstved tirsdag nægtede de to tiltalte sig skyldige i anklagerne om at have krænket J.O.s ære og været med til at nedsætte hans agtelse blandt medborgere.

Storebroderen forklarede i retten, at hans verden efter nedskydningen gik i sort, og han måtte søge professionel hjælp til at komme videre i livet.

Kammeraten til den skuddræbte forklarede, at han stod ved ordene i støtteerklæringen. Han fremhævede, at han kendte mange i Kalundborg-området, som frygter J.O. og hans brug af skydevåben. En facon som begge de tiltalte karakteriserede som ekstrem.

Der var ingen forståelse fra betjentens side for, at indlæggene på Facebook blev skrevet i desperation og fortvivlelse, og han afviste at kende noget til den frygt for hans person som politimand, en frygt som blev fremhævet af flere vidner under retsmødet.

J.O. ønsker erstatning for få standset forfølgelsen af ham.

- Det må stoppe af hensyn til min familie og mine børn, forklarede han retten.

 Sagen afgøres den 29. maj.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App