¨

Behandlingstilbud rykker tættere på borgerne

I Nakskov er det ikke lykkedes at få flere behandlingstilbud. Foto: TV ØST

Sundheds- og Akuthuset i Kalundborg udvider deres behandlingstilbud, så der nu er en ugentlig lægekonsultation for hjertepatienter.

Fremover kan patienter med gigt, knogleskørhed og nyrelidelser komme til konsultation i Sundheds- og Akuthuset i Kalundborg, og fra januar kommer der en ugentlig lægekonsultation for hjertepatienter.

Kalundborg Kommune søgte i februar Region Sjælland og sundhedsministeren om lov til at udvide behandlingstilbudene, og det er nu lykkedes, fortæller en tilfreds formand for ældre- og sundhedsudvalget Peter Jacobsen (DF) til DR P4 Sjælland.

- Det lever op til de ønsker, vi i sin tid satte som mål, og at vi nu får hele pladen fuld, er vi meget glade for, siger han.

Ikke lykkedes i Nakskov

I Nakskov har man også kæmpet for at få flere behandlingstilbud i Sundheds- og Akuthuset, men det er ikke lykkedes, siger formand for ældre- og sundhedsudvalget i Lolland Kommune Marie-Louise Brehm Nielsen (V).

- Det er lidt svært at få speciallægerne herned, men jeg håber, at de vil komme, selvom der er lidt langt til Nakskov. Der er nemlig også mange borgere, der skal den anden vej ind til dem, siger hun til P4 Sjælland.

En helt ny erfaringsopsamling fra Det Nationale Institut for Kommuner og Regioners Analyse og Forskning KORA viser, at det er en stor fordel for både borgere og personale med Sundheds- og Akuthuse, som er opstået efter sygehuslukninger i såvel Nakskov som Kalundborg.

I Region Sjælland overvejer man nu, om der skal oprettes flere Sundheds- og Akuthuse i samarbejde med kommunerne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App