Behandlingstilbud rykker tættere på borgerne

Sundheds- og Akuthuset i Kalundborg udvider deres behandlingstilbud, så der nu er en ugentlig lægekonsultation for hjertepatienter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fremover kan patienter med gigt, knogleskørhed og nyrelidelser komme til konsultation i Sundheds- og Akuthuset i Kalundborg, og fra januar kommer der en ugentlig lægekonsultation for hjertepatienter.

Kalundborg Kommune søgte i februar Region Sjælland og sundhedsministeren om lov til at udvide behandlingstilbudene, og det er nu lykkedes, fortæller en tilfreds formand for ældre- og sundhedsudvalget Peter Jacobsen (DF) til DR P4 Sjælland.

- Det lever op til de ønsker, vi i sin tid satte som mål, og at vi nu får hele pladen fuld, er vi meget glade for, siger han.

Ikke lykkedes i Nakskov

I Nakskov har man også kæmpet for at få flere behandlingstilbud i Sundheds- og Akuthuset, men det er ikke lykkedes, siger formand for ældre- og sundhedsudvalget i Lolland Kommune Marie-Louise Brehm Nielsen (V).

- Det er lidt svært at få speciallægerne herned, men jeg håber, at de vil komme, selvom der er lidt langt til Nakskov. Der er nemlig også mange borgere, der skal den anden vej ind til dem, siger hun til P4 Sjælland.

En helt ny erfaringsopsamling fra Det Nationale Institut for Kommuner og Regioners Analyse og Forskning KORA viser, at det er en stor fordel for både borgere og personale med Sundheds- og Akuthuse, som er opstået efter sygehuslukninger i såvel Nakskov som Kalundborg.

I Region Sjælland overvejer man nu, om der skal oprettes flere Sundheds- og Akuthuse i samarbejde med kommunerne.

play
Hans Jørgen Kolmos

Professor om britisk virusvariant på plejehjem: - Bekymrende, men ikke uventet

play
Kildemarkscenteret i Næstved

Tre beboere smittet med britisk coronavariant på plejehjem i Næstved

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

play
dtu.1

Opsendelse af rumsonder gik som planlagt – landede uden for Stenlille

playliveblog
Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus: Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Se flere