Bedstemor kastet fra hospital til hospital VIDEO

En 83-årig dame måtte køres rundt på landevejene i ni timer af hendes barnebarn før hun blev indlagt med hjerteproblemer, det må ikke ske indrømmer sygehusledelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Lørdag blev Bjarke Nielsen uventet kaldt op til sin mormor.

 

- Hun har det ekstremt dårligt, hun er helt bleg i ansigtet, er svimmel og står nærmest og vil tage afsked med os, siger Bjarke Nielsen.

 

De kørte hende til vagtlægen i Kalundborg, men han sender hende hurtigt videre i Slagelse - og i Slagelse sendte de hende tilbage til Kalundborg.

 

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:081103_sygbedstemor.flv]

 

- Vi er også utrygge ved at skulle ud og køre med hende igen for vi ved ikke hvor holdbar hendes tilstand er, men vi tænker det nok er det bedste, som han siger, siger Bjarke Nielsen.

 

Tilbage i ved Kalundborg sygehus får de endnu en overraskelse.

 

- Der kan vi ikke komme til for skade stuen har lukket mellem 14 og 18, sige han.

 

Da den åbner igen vil vagtlægen indlægge hende, men så lukker den medicinske afdeling for modtagelse af patienter.

 

- Hun er opgivende og siger ”jamen, så er det også lige meget” og snakker om afsked, det er frygteligt, siger Bjarke Nielsen.

 

Børnebørnene vil nu have en ambulance, men det kan de ikke få, så de kører på Holbæk sygehus med deres mormor.

 

Hun bliver holdt under opsyn lige med det samme og der føler vi os trygge, siger han.

 

Ledelsen på Kalundborg sygehus har i dag set på sagen.

 

Det er beklageligt, at en ældre medborger på den måde bliver sendt rundt mellem forskellige instanser, siger Kim Madsen, ledende overlæge på medicinsk afdeling på Kalundborg sygehus.

 

Det manglende samarbejde mellem sygehusene er ikke sjældent for patientforeningen.

 

Det bliver værre og værre. Det er klart, når der mangler læger og der er større og større pres på sundhedspersonalet, men hvis man indførte elektroniske patientjournaler, så er man godt på vej, men vi er jo håbløst bagefter i forhold til vores nabolande, siger Villy O. Christensen, formand for Patientforeningen.

 

På Kalundborg sygehus mener de også, at samarbejdet mellem sygehusene kan blive bedre.

 

Der er forbedringspotentiale. Så der er noget der ikke er som det bør være? Der er noget, der kunne fungere noget bedre, siger den ledende overlæge på Kalundborg sygehus.

 

For Bjarke Nielsen kan den forbedring ikke ske hurtigt nok, men han vil forlange at få en ambulance næste gang hans mormor får det skidt. Hun er nu udskrevet fra sygehuset.