Bedre indeklima giver også bedre miljø

En skole i Kalundborg Kommune får for alvor gavn af kommunens nye satsning på mere miljørigtig energi. Udgifterne til projektet skulle efter planen kunne gå i nul efter nogle år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Nogen gange så kan der godt være lidt koldt og nogle gange alt for varmt, siger Nicklas Jensen på 11 år om sit klasselokale.

Han går i 5.a på Aarby Skole uden for Kalundborg, og han er en af de lidt flere end 200 elever, der kan se frem til en mere stabil temperatur i klasseværelset.

Det er Kalundborgs nye samarbejde med Middelfart og Gribskov kommuner, der har muliggjort projektet sammen med midler fra EU, Erhvervs- og Byggestyrelsen samt kommunens egen kasse.

Projektet giver offentlige bygninger mulighed for at blive miljørigtigt energirenoverede, så udgiften til forbedringerne over nogle år vil blive opvejet af de penge, der spares, når energiregningerne bliver lavere.

For Aarby Skole betyder det helt konkret udskiftning af olie - til pillefyr, eller udskiftning af varmluftsanlæg med radiatorer, hvilket giver en mere stabil temperatur og en renere luft rundt i de forskellige klasser.

Alt i alt skulle projektet give gevinst både for klimaet indendøre og for det udendørs.

Der er i alt 5 af den slags projekter, der går i gang i Kalundborg Kommune i år.