¨

Beboere rystede over bilbrand

Foto: TV ØST

Ni biler er i nat brændt i Klosterparkvejs-kvarteret i Kalundborg. Yderligere seks biler er blevet lakskadet. Sagen er den 6. i en lang række af hærværkssager i byen.

Politiet fik ved 2.30 tiden i nat en anmeldelse om, at der var ild i nogle biler i Klosterparkvejs-kvarteret i Kalundborg. Ni biler udbrændte, mens yderligere seks er blevet røgskadede. Én af de udbrændte biler tilhørte Zeinab Salame.

- Jeg er i stort chok. At stå og se ens bil stå i flammer - det er ikke et kønt syn. Jeg føler mig ikke tryg ved at skulle købe ny bil, når man tænker på, det kan ske igen, fortæller hun til TV2 Øst i dag.

Klosterparkvej-kvarteret er kendt for at være et belastet område. Særligt for to-tre år siden var der adskillige tilfælde af hærværk i området. Alligevel mener politiet ikke, at nattens begivenhed kan kædes sammen med de utilpassede unge i området.

- Vi arbejder ud fra en teori om, at det er påsat brand på baggrund af de vidneforklaringer, vi har. Men en del af bilerne tilhører beboere med anden etnisk baggrund. Det er en af grundene til, vi bestemt ikke tror, det er unge her fra området, der har gjort det, siger leder af Lokalpolitiet i Kalundborg, Per Kragh.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi er bilbranden den seneste i en lang række af grove hærværksepisoder i Kalundborg. Alene det sidste halve år har der været seks sager vedrørende hærværk på biler.

- Det er rigtigt, at Kalundborg er hårdt ramt af hærværk mod biler, men det foregår på en anden måde - det er en anden måde, man gør det på, og vi ser umiddelbart ikke nogen forbindelse, påpeger Per Kragh.

En anden beboer på Klosterparkvej, der i dag måtte tage afsked med sin bil, var Eric Anyang.

- Jeg skal bruge min bil til at køre mine børn i skole hver dag. Så de har spildt min tid. Jeg kan ikke gøre noget som helst. Jeg er meget ked af det, siger han.

02:03 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App