Båthorn mod tyveknægte

Handelsstandsforeningen i Kalundborg har købt båthorn i en legetøjsforretning - og uddelt dem til 40 butiksejere. Nu skal de bruges i kampen mod butikstyve

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu bliver der måske gang i gaden i Kalundborg.

Henrik Berthelsen har nemlig netop tyverisikret sin Matas i Kordilgade i Kalundborg med et hemmeligt våben. Fremover vil de langfingrede ikke kun udløse den almindelige butiksalarm, men også et ordentligt båt.

- Det giver et ordentligt drøn, og man bliver selv pænt overrasket, når man bruger det, lyder det begejstret fra Henrik Berthelsen.

Og han er ikke den eneste i gågaden, der har fået et horn i sin butik. Det er handelsstandsforeningen i Kalundborg, der har købt hornene i en legetøjsforretning og uddelt dem til 40 butiksejere forud for denne uges byfest.

- Vi oplever desværre en del flere ubudne gæster i butikkerne under byfesten, så vi tænkte, at nu skulle det være, fortæller Laila Carlsen fra Kalundborg Handelsstandsforening.

Strategien går ud på, at butiksejerne går på gaden og trutter i hornet for at advare hinanden, hvis de oplever et tyveri. Og idéen om at bruge har butiksejerne fundet frem til på et møde.

- Der var én af pigerne, der foreslog, at vi da skulle skræmme tyvene bort ved at båtte af dem hele vejen ned ad gaden, foræller Annette Pihlman, som ejer Butik A og nu også et præventivt båthorn.

Ikke alle kunderne køber dog idéen.

- Jeg synes, det ville være ægerligt, hvis man nu fik mistænkeliggjort nogle forkerte mennesker, fordi der pludselig blev båttet, lyder det fra Susan Mathiesen, der i dag handlede i Kordilgade.

Det tror handelsstandsforeningen nu ikke vil ske.

- De kunder, vi har talt med, virker glade for idéen, for de ved jo godt, at varerne kun bliver dyrere, hvis vi ikke får stoppet tyverierne, fastslår Laila Carlsen.

Hos dem, der har det sidste ord - både hvad angår de langfingrede og larm i gaden - håber man ikke, at den nye praksis vil forstyrre gadens ro og orden.

- Nu tror jeg ikke, det bliver et problem, men ellers kan for meget uro i offentligheden jo godt resultere i en bøde på 600 kroner, fortæller vicepolitkommissær fra Lokalpolitiet i Kalundborg Jørgen Junge.

Så politiet skal nok blive varslet forud for den næste øvelse. Nemlig generalprøven, som finder sted inden for de næste par uger.