Bandidos-rocker dømt for brutalt overfald med økse

En 33-årig rocker arrangerede overfald på 45-årig mand med økse. Han dømmes for grov vold og ikke drabsforsøg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 45-årig mand blev i september sidste år udsat for et brutalt overfald ved en ejendom ved Gørlev på Vestsjælland.

Adskillige ansigtslæsioner, et kraniebrud og flere andre læsioner var blandt mandens skader.

Torsdag er et Bandidos-medlem blevet idømt tre år og seks måneders fængsel for overfaldet, hvor der blev brugt en økse. Dommen er faldet i Retten i Holbæk, hvor et nævningeting har afgjort sagen.

Ifølge Ekstra Bladet er den dømte mand medlem af Bandidos og tilknyttet rockerklubbens Holbæk-chapter i Jyderup.

Den 33-årige Bandidos-rocker kørte ifølge retten til stedet, hvor den 45-årige blev overfaldet i en bil sammen med flere andre uidentificerede personer. Personerne var bevæbnede med bat og i hvert fald én økse.

Overfaldet skete ifølge retten på foranledning af den 33-årige rocker. Men det er ikke bevist, at han selv tog aktiv del i overfaldet.

Blandt andet derfor - og på grund af den 45-åriges skader - fandt retten det ikke bevist, at der var tale om drabsforsøg. Derfor blev den 33-årige rocker i stedet dømt for grov vold, hvilket kan dømmes mildere.

Bandidos-rockeren har under sagen nægtet sig skyldig. Han vil nu overveje, om han skal anke til dommen til landsretten. 

Enighed om dom - uenighed om straffen

Nævningene og dommerne var i retten enige om, at Nicolas Nielsen skulle dømmes for grov vold, men der var ikke helt enighed om, hvad straffen skulle være.

Således stemte tre for en straf på fire års fængsel, mens et flertal på ni mente, at straffen skulle være fængsel i tre et halvt år.

Den 33-årige rocker blev anholdt senere samme aften, som overfaldet fandt sted. Dagen efter blev han varetægtsfængslet, og han har siddet fængslet siden.