¨

Ballade i Odense ærgrer i Kalundborg

Foto: TV ØST

Balladen i Odensebydelen Vollsmose har fyldt meget i medierne de seneste dage. Beboerne på Klosterparkvej i Kalundborg tager kraftig afstand fra episoden, som de frygter kan skade andre med indvandrerbaggrund over hele landet.

Fredag aften var der arrangeret Eid-fest, som markerer afslutningen på muslimernes ramadan, på Klosterparkvej i Kalundborg. Men festen blev holdt i skyggen af de seneste dages problemer med unge med indvandrerbaggrund i Odense. Her kulminerede en eid-fejring med, at 70 personer invaderede skadestuen i Odense. En episode, som igen har pustet ild til debatten om indvandrertunge områder.

I den seneste tid har der ikke været mange af de negative historier om Klosterparkvej, som ellers tidligere tegnede området i medierne. Men nu frygter de unge i Kalundborg-bydelen, at sagen fra Odense kan sætte folk med indvandrerbaggrund over hele landet i dårligt lys.

- Vi har jo ikke gjort noget. Vi prøver bare at være flittige og vise, at vi dur til noget. Fordi én laver fejl, betyder det ikke, at alle laver fejl, lyder det fra Muhammed Abdul, mens en ung kvinde fra området har en opfordring til ballademagerne fra Odense.

- Prøv at lade være med at bruge våben og alt muligt. Prøv at snakke i stedet for. Det rammer os, der har den samme kultur og folk fra Mellemøsten. Folk anser os for at være ligesom dem. Det sætter os i et dårligt lys, konstaterer Ayaan Barqadle.

03:00 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App