¨

Avista Oil skal undersøge miljøskader efter brand

24. juli stod raffinaderiet Avista Oil i Kalundborg i flammer. Nu skal det undersøges, om branden har givet olieudslip. Foto: Jens Nielsen

Den voldsomme brand på Avista Oil i Kalundborg kan have ført til forurening af den omkringliggende jord. Kommunen varsler nu undersøgelsespåbud.

Selv om det hurtigt lykkedes beredskabet at få kontrol over flammerne, der hærgede Avista Oil den 24. juli, og samtidig begrænse forureningen, varsler Kalundborg Kommune nu et undersøgelsespåbud overfor raffinaderiet.

Kommunen har nemlig mistanke om, at der kan være flydt olierester ud i jorden omkring havnen.

Igangsætning af undersøgelse 

I første omgang har kommunen sendt en varsling til Avista Oil, som senest den 7. august skal igangsætte en undersøgelse af forurening efter branden.

Læs også Ingen miljøfare efter voldsom brand på raffinaderi

- Vi har givet Avista Oil seks uger til at gennemføre og afrapportere efter branden. På de seks uger skal de følge op på påbuddet og begynde en rensning, hvis olien har nået at sprede sig, siger Thomas Hiorth fra Kalundborg Kommunes natur- og miljøafdeling til TV ØST.

Oprydning er ikke akut

Men på trods af, at Kalundborg Kommune vil have Avista Oil til at igangsætte en undersøgelse snarest muligt, fortæller Thomas Hiorth, at oprydningen ikke er en hastesag.

- Den lange frist skyldes, at olien ikke er mobil i jord. Den lægger sig på overfladen og er derfor lettere at fjerne, fortæller han.

Ingen personer kom til skade under branden.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App