Asylcenter kan betyde arbejdspladser

Et nyt muligt asylcenter, der skal ligge i det tomme Kalundborg Sygehus i Kalundborg, kan skabe op til 20 arbejdspladser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis planerne om det nye asylcenter i Kalundborg bliver en realitet, så åbner Dansk Røde Kors op for muligheden om nye arbejdspladser til de lokale. Det skriver Sjællandske torsdag.

Man kommer til at fungere som ambassadør og bindeled til det lokale samfund, så vi vil meget gerne have lokale ansatte, siger Carsten Isaksen

Centerchef ved Dansk Røde Kors, Carsten Isaksen, siger, at de først og fremmest vil bruge deres egne folk med erfaring, men at de også får brug for at ansætte folk, der lokalt bosat.

- Vi kan selvfølgeligt ikke udelukke, at nogle af stillingerne vil blive besat internt i Røde Kors, men der er en kvalitet i at være bosat lokalt. Man kommer til at fungere som ambassadør og bindeled til det lokale samfund, så vi vil meget gerne have lokale ansatte, siger han til Sjællandske.

Endnu ikke på plads

Han vurderer, at hvis det bliver som planlagt, og asylcenteret skal huse 300 beboere, så vil der blive brug for omkring 20 ansatte. Det er dog fortsat usikkert, fordi der er en masse aftaler, der endnu ikke er på plads.

Dansk Røde Kors beskæftiger flere forskellige ansatte i deres centre. Det er lige fra vicevært til sygeplejersker.