Arkitektstuderende flytter ind i stationsbygning

Efter sommerferien begynder nye arkitektstuderende deres studie i stationsbygningen i Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Stationsbygningen midt i Kalundborg kommer til at huse en ny arkitektuddannelse.

Det står klart, efter DSB Ejendomme og Det Kongelige Akademi har indgået en aftale om lejemålet.

quote Det er afgørende for Det Kongelige Akademi, at uddannelsen får et lokalt tilknytningsforhold

Jakob Brandtberg Knudsen, dekan på Arkitektur på Det Kongelige Akademi

- Stationsbygningens beliggenhed midt i byen passer os perfekt. Herfra kan den nye arkitektuddannelse komme godt fra start, og vi kan komme i tæt dialog med borgerne og byen, siger dekan på Arkitektur på Det Kongelige Akademi, Jakob Brandtberg Knudsen, i pressemeddelelse og tilføjer: 

- Det er afgørende for Det Kongelige Akademi, at uddannelsen får et lokalt tilknytningsforhold, og vi tror det vil styrke uddannelsens succes og kvalitet på langt sigt.

Vil kunne mærkes i byen

Efter sommerferien starter de første 35 studerende, og det vil kunne mærkes af indbyggerne i Kalundborg, mener kommunaldirektør Jan Lysgaard.

- Vi glæder os til at byde de nye studerende velkommen i Kalundborg. Her er der i forvejen en fantastisk synergi mellem uddannelserne, erhvervsliv og kommune, som Det Kongelige Akademi bliver en vigtig del af.

Læs også
Ny maskinmesteruddannelse skal lokke flere til faget
Læs også
Ny maskinmesteruddannelse skal lokke flere til faget

- Og med placeringen af uddannelsen bliver Akademiet også en væsentlig brik i revitaliseringen af vores midtby, som jo er godt i gang, siger han.

Den nye uddannelse vil tage fem år og hvert år starter et nyt hold på omkring 35 på bacheloruddannelsen - fra 2026 cirka 25 på kandidatuddannelsen, så uddannelsen i alt kommer til at bestå af i omegnen af 150 studerende.

På nuværende tidspunkt har uddannelsen 336 ansøgere blandt kvote 1 og kvote 2, og man kan søge ind på uddannelsen gennem kvote 1 indtil 5. juli.


Nyhedsoverblik