Arbejdstilsynet giver stribe af påbud til Novo-byggeri

Novo Nordisk-byggeriet i Kalundborg har fået en række strakspåbud af Arbejdstilsynet vedrørende sikkerheden.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Novo Nordisk har flere gange overtrådt gældende sikkerhedsregler i forbindelse med udvidelsen af sin produktion i Kalundborg.

Det skriver mediet Medwatch på baggrund af en aktindsigt i de tilsynsrapporter, som Arbejdstilsynet har udarbejdet i forbindelse med indtil videre 14 besøg på byggepladsen i år.

Rapporterne viser, at der blandt andet er udstedt en række strakspåbud, som har skullet bringes i orden, før arbejdet kunne fortsætte.

- Der er en betydelig fare for alvorlig personskade som for eksempel amputation eller skade med døden til følge. Derfor får I et strakspåbud, hedder det i en skrivelse fra Arbejdstilsynet.

Ingen evakueringsplan

Den manglende sikkerhed handler blandt andet om, at der ikke har været lavet en evakueringsplan. Der manglede også førstehjælpsudstyr på byggepladsen, og ingen af de arbejdende håndværkere benyttede sig af lovpligtige åndedrætsværn.

Læs også
Illegale håndværkere stod bag brand på Novo Nordisk
Læs også
Illegale håndværkere stod bag brand på Novo Nordisk

Byggepladsen i Kalundborg blev 16. maj ramt af en brand, efter at ikke-certificerede udenlandske håndværkere uden arbejdstilladelse kom galt afsted, da de lagde tagpap på en bygning.

Novo Nordisk har ikke villet kommentere rapporterne over for Medwatch.

Afsløringerne kommer efter, at fire brasilianske mænd, der arbejdede på virksomhedens byggeplads i Kalundborg i januar blev anholdt og sigtet for ulovligt arbejde. Mændene blev efterfølgende udvist af Danmark med indrejseforbud i to år.

Igen i maj blev to udenlandske håndværkere anholdt på den samme byggeplads for ikke at have deres tilladelser i orden.


Nyhedsoverblik