Ansat i Kalundborg Provsti sigtet for overgreb mod 12-årig

En mand ansat i Kalundborg Provsti er varetægtsfængslet og sigtet for flere tilfælde af kønslig omgang med en 12-årig dreng, skriver Nordvestnyt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En mand ansat under folkekirken i Kalundborg Provsti er foreløbig varetægtsfængslet indtil den 26. juli. Manden er sigtet for flere tilfælde af kønslig omgang med en 12-årig dreng.

Bekræfter varetægtsfængsling
Manden blev fremstillet i et grundlovsforhør den 23. juni efter en anholdelse, og politiet har mørkelagt efterforskningen, der foretages af Midt- og Vestsjællands Politi, oplyser Nordvestnyt. Anklagemyndigheden ved politikommissær og efterforskningsleder Ove Pedersen bekræfter, at en mand er sigtet og varetægtsfængslet.

Nordvestnyt fik indsigt i sigtelserne, der viser, at manden er sigtet for overtrædelse af straffelovens § 222, jf. § 225, § 232 samt § 235, stk 1 og 2, ved i perio­den mellem den 1. juni 2015 til 23. maj 2016 på sin bopæl i Kalundborg Kommune at have haft andet seksuelt forhold end samleje med den 12-årige dreng.

Sigtet for overgreb
Manden er sigtet for både at have opfordret til og fået gennemført forskellige seksuelle seancer med brug af tilbehør som isterninger, flødeskum, Nutella og glidecreme. Sigtelsen handler også om tilbud om betaling for seksuelle ydelser og om opfordringer til at få tilsendt nøgenbilleder af drengen.

Provst i kontakt med politi
Provst Jørn Noe, Kalundborg Provsti, bekræfter overfor Nordvestnyt, at en ansat i provstiet er varetægtsfængslet.

Den sigtede er imidlertid beskyttet af rettens forbud mod at nævne hans navn eller stilling.

Jørn Noe fortæller, at han ikke kender grundlaget for fængslingen, selv om han flere gange har været i kontakt med politi og Kriminalforsorgen. Hver gang har han fået svaret, at det må de ikke oplyse.

Ansat ikke suspenderet 
- Der er ingen, der er skyldige, før de er dømt, understreger han og tilføjer, at den sigtede derfor heller ikke er suspenderet fra sit job.