¨

Anklager i Tømmerup-sagen: Det er en særdeles grov sag

Det er en grov sag, lyder det fra anklageren i Tømmerup-sagen, hvor en præst er tiltalt for overgreb og blufærdighedskrænkelser på børn og unge.

Den 47-årige tidligere præst fra Tømmerup står tiltalt for 30 forhold. 

Flere forhold omhandler seksuelle overgreb og blufærdighedskrænkelser mod syv mindreårige og så er han også tiltalt for at have været i besiddelse af børneporno. 

I alt er han tiltalt for overgreb og blufærdighedskrænkelser på 12 børn og unge.

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi anser det som en særdeles grov sag. Det er selvfølgelig på baggrund af antallet af børn og unge mennesker, der er blevet forulempet i sagen, det er den langtidsmæssige udstrækning, det har haft, og så er det selvfølgelig også den tiltaltes stilling som præst, der gør, at vi ser det som en særdeles grov sag, siger specialanklager, Anja Liin, til TV ØST. 

Læs også Det er præsten fra Tømmerup tiltalt for

Alle forulempede skal vidne

Der er afsat i alt 10 dage til retssagen, som begynder til oktober. 

- Alle de forulempede børn og unge i sagen skal vidne, når retssagen begynder til oktober. Én af dem afgiver sin forklaring via video, siger Anja Liin. 

Læs også Biskop om pædofilisag: Det hele skal frem i lyset

Den nu tidligere præst blev anholdt 22. juni sidste år og har siddet varetægtsfængslet siden. 

Han har tidligere erkendt overgreb mod en 12-årig pige. Efter sagen begyndte, begærede præsten sin afsked som præst i Tømmerup. 

Anja Liin ønsker ikke kommentere på, hvilken straf hun går efter. Hun bemærker dog, at hun har nævnt § 88 i anklageskriftet, som blandt andet siger, at under "særdeles skærpende omstændigheder kan straffen overstige den højeste". 

Læs også - Vi prøver at lægge det bag os

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App